Doliu lumea muzicii! A murit Mihai Constantinescu!

Doliu lumea muzicii! A murit Mihai Constantinescu!

Mihai Constantinescu a murit astăzi, 29 octombrie, la vârsta de 73 de ani. Artistul era internat în spital după aproximativ cinci luni în care a fost în comă indusă, după ce a suferit un stop cardio-resirator. 

 

Mihai Constantinescu s-a născut pe 4 ianuarie 1946 în București. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. În anul 1972, termină Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese. Lansează piesa «Păpușa».

Mihai Constantinescu mai cânta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări sunt făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu îl remarcă la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu.

Printre cele mai cunoscute piese din repertoriul său muzical se numără: „O lume minunată”, „Sus în deal”, „Dă-mi mâna, prietene”, „Ia-ți mireasă ziua bună”, „Câinii vagabonzi”. 

sursa antena3.ro