PNL Prahova

Decizie de ultimă oră a Guvernului: Cheamă studenţii de la medicină în lupta cu COVID

Decizie de ultimă oră a Guvernului: Cheamă studenţii de la medicină în lupta cu COVID

Raed Arafat a prezentat o decizie de ultimă oră a Guvernului prin care în lupta cu pandemia sunt chemaţi ca voluntari studenţii de la medicină. Ei vor fi premiaţi în fiecare lună cu câte 2.500 de lei fiecare.

Raed Arafat a prezentat o măsură de ultimă oră luată de Guvern, având în vedere nevoia de personal medical în toate spitalele din România. Astfel, sunt chemaţi în lupta cu pandemia studenţii de la medicină, iar pentru asta ei vor fi remuneraţi financiar.
 

Declaraţia integrală a lui Raed Arafat:

"Ordonanţa prevede acordarea dreptului de liberă practică, temporar, medicilor absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicilor rezidenţi, indiferent de anul de pregătire în rezidenţiat, pe durata situaţiei cu care ne confruntăm cu SARS-COV-2, astfel încât ei să poată să lucreze sub supraveghere în spitale şi să asiste în secţiile în care sunt îngrijiţi pacienţii care suferă de COVID 19.

 

În colaborare cu rectorii universităţilor care pregătesc studenţi în medicină şi studenţi în asistenţă medicală generală, deci asistenţi cu studii superioare, astfel încât să se organizeze un program de voluntariat, unde studenţii pot participa la procesul de îngrijire a bolnavilor, pe bază de recrutare ca voluntar, unde vor fi repartizaţi şi vor semna contracte de voluntariat cu ISU din judeţele unde vor fi repartizaţi şi vor lucra în unităţile sanitare din judeţele respective sub coordonarea unei persoane desemnate.

La fiecare lună se aşteaptă o activitate de 120 de ore, iar la finalul lunii studentul va primi un premiu de 2.500 de lei, plus cei care vor fi în alte localităţi decât centrele universitare unde studiază sau localităţile de domiciliu sau reşedinţă vor primi o diurnă plus cazarea şi masă gratuite din partea autorităţilor "