AUR începe procedura pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis

AUR începe procedura pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis

Deputatul George Simion, copreședinte AUR, a anunțat că încep procedurile pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. El spune că documentul a fost semnat și de parlamentari ai PNL.

AUR a anunțat, luni, că demarează procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Membrii AUR strâng semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis. „Românii vin și ne roagă să-l dăm jos pe Iohannis. O vorbă românească spună că peștele se împute de la cap. Este momentul!”, a spus, luni după-amiază, George Simion.

„Azi, 1 noiembrie, la începutul lunii, într-o zi de luni, la fel cum anunțam pe 1 septembrie demiterea lui Florin Cîțu, anunțăm azi inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna procedura de suspendare și vom apela la sutele de mii de români care ne contactează și ne roagă să-l dăm jos pe Iohannis”, a zis George Simion.

De precizat că acesta a mai spus că referendumul pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis ar putea avea loc simultan cu alegerile anticipate, posibile după ce Parlamentul va fi respins și a doua variantă de Guvern. „Odată cu alegerile anticipate, trebuie să mergem și la referendum pentru demiterea președintelui. Vom merge către români și îi vom ruga să semneze. AUR va strânge semnături în fiecare localitate din țară. Și în diaspora! Vom merge până la capăt și sperăm ca celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate! Postul de la Palatul Cotroceni să devină cât mai repede vacant! Invităm toate formațiunile să ni le alăture acestui demers”, a mai spus George Simion.

„Noi pregătim tabele pentru ziua de mâine, pentru ceilalți parlamentari. Au semnat deja și parlamentari de la PNL. Mergem până la capăt!”, a reiterat George Simion.