Armata rusă a ajuns în apropierea centralei de la Cernobîl

Armata rusă a ajuns în apropierea centralei de la Cernobîl

Președintele Ucrainei, Zelensky, a anunțat că rușii încearcă să preia centrala nucleară de la Cernobîl.

De altfel, operațiunile militare se apropie foarte aproape de Cernobîl, războiul fiind deja aproape de Donețk. Trupele ucrainene au făcut exerciții de luptă urbană cu arme de foc, grenade și mortiere, recent, în orașul Pripiat, oraș care a fost abandonat după explozia reactorului nuclear de la Cernobîl, în 1986, scrie Reuters, iar acum ar putea să fie nevoie de lupte adevărate lângă centrala care mai are un reactor funcţional.

Armata rusă a pătruns în Ucraina de pe teritoriul Belarusului prin zona fostei centrale nucleare Cernobîl, situată în nordul țării, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Ucraina.

Preşedintele Zelensky raportează că invadatorii încearcă să pună mâna pe centrala nucleară de la Cernobîl.

„Forţele de ocupaţie ruse încearcă să pună mâna pe #Chornobyl_NPP. Apărătorii noştri îşi dau viaţa pentru ca tragedia din 1986 să nu se repete. Am raportat acest lucru la premierul Suedez. Aceasta este o declaraţie de război împotriva întregii Europe.”, a scris Zelensky pe Twitter.

Armata rusă a anunţat joi că a distrus 74 de instalaţii militare, între care 11 aerodromuri, în Ucraina, unde Moscova a lansat în cursul dimineţii o operaţiune militară de amploare, relatează AFP.