Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova

ANM anunță temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius în zilele următoare

ANM anunță temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius în zilele următoare

Iarna continuă să ne dea bătăi de cap. Ninsori şi frig cumplit sunt anunţate în următoarele zile. Meteorologii spun că abia de luni vremea îşi mai revine sub aspectul precipiaţiilor, dar şi al valorilor termice. Până atunci însă sunt aşteptate minime de minus 20 de grade Celsius, temperaturi aduse de un val de aer polar.

Meteorologii au anunţat că mai ales în nopţile de vineri spre sâmbătă şi sâmbătă spre duminică se vor înregistrat temperaturi de până la -20 de grade în estul Transilvaniei. Temperaturi de până la -10 grade sunt anunţate, pentru aceeaşi perioadă, şi în Capitală. Valorile sunt cu 5-6 grade mai scăzute decât normalul perioadei.  

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), ziua de vineri aduce tot temperaturi scăzute. Meteorologii anunţă vreme rece în cursul nopţii când local va fi ger, în special în nord şi în centru. Cerul va avea înnorări temporare în majoritatea regiunilor şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zona montană şi mixte în restul teritoriului. Izolat vor fi condiţii de polei. Temporar, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -17 şi -3 grade.  

În Capitală, cerul va avea înnorări pe parcursul zilei, când se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Temperatura maximă va fi de 4...6 grade, iar cea minimă de -8...-7 grade, mai scăzută în zona preorăşenească. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare.  

Sâmbătă mai scăpăm de precipitaţii, dar va fi tot frig. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar va fi rece dimineaţa şi noaptea când va fi ger, cu precădere în nord şi în centru. Cerul va fi variabil în regiunile estice şi mai mult senin în rest. Vântul va mai avea intensificări pe crestele montane şi în estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade, iar cele minime între - 20 şi -3 grade.

În Bucureşti, temperatura maximă va fi de 6...7 grade, iar cea minimă de -8...-7 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.  Până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopţilor.  

Abia de luni, 10 februarie, se anunţă o îmbunătăţire a vremii: vom scăpa de ninsori, iar temperaturile vor creşte, ajungând să se situeze peste cele climatologic specifice perioadei. În partea de sud a ţării vor atinge 11-12 grade Celsius. 

Sursa: adevărul.ro