Alocațiile copiilor nu se vor majora de la 1 iulie

Alocațiile copiilor nu se vor majora de la 1 iulie

Comisia de Muncă din Camera Deputaților a decis marți, ca alocațiile sa nu se majoreze de la 1 iulie așa cum prevedea ordonanța dată de Guvern. Deputații PNL-USR-UDMR au anulat acordarea tranşelor din calendarul propus iniţial. Proiectul de aprobare a OUG123//2020 urmează să intre în plen la Camera Deputaților care este și forul decizional în acest caz.

Potrivit HotNews.ro proiectul de lege privind alocațiile copiilor dezbătut deja în Senat a fost adoptat de deputații din Comisia de Muncă cu amendamente care au eliminat majorarea în etape, așa cum prevedea OUG123/2020. Majorarea alocaților se va face de la 1 ianuarie 2022 doar cu rata inflației.

Vicepremierul USR-PLUS, Dan Barna a anunțat luni, după ședința Coaliției că s-a decis să anuleze creșterea etapizată.

UDMR a venit cu propunerea ca alocaţia pentru copii să fie diferenţiată în funcţie de veniturile familiilor. Propunerea UDMR nu poate fi aplicată pentru că acordarea alocatiei pentru copii în funcție de veniturile familiei este neconstituțională conform art. 4 alin 2 din Constituție.

În prezent alocația este 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap.