Sebastian Ghiță: Am primit azil politic în Serbia! Au fost audiați martori aici!

Sebastian Ghiță a anunțat, joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că a primit azil politic în Serbia! Conform fostului deputat PSD, frații Cosma, Andreea și Vlad, dar și alți martori din România, au fost audiați în Serbia, iar judecătorii au decis că dosarele instrumentate de DNA pe numele lui Ghiță au motivație politică.

”Am primit azil politic. Judecătorii din Serbia au verificat tot în dosarele de la DNA și au stabilit că au motivație politică și că dovezile sunt falsificate. Au audiat martorii și au hotărât acordarea de azil politic. Au fost audiați martori aici. Frații Cosma au fost prezenți aici. Mai mulți martori din România au fost aici.

Nici nu am sperat la acest statut. Dacă judecătorii nu s-ar fi convins de ce e în dosare, nu îmi dădeau. S-au îngrozit când au văzut ce au făcut procurorii de la DNA.

Am avut o strângere de inimă când s-a cerut arestarea lui Onea. Sunt suficiente probe și dovezi, judecătorii vor decide dacă trebuie să fie pedepsiți. Procurorii trebuie să dovedească vinovăția, nu românii să își dovedească nevinovăția.

Am un mandat de arestare preventivă, dar e emis în lipsă și ilegal. A fost emis fără ca avocații mei să fie citați. Emiterea lui fără norme procedurale nu e atât de valid. Asta a permis și Serbiei să refuze extrădarea.

Cu toții știm că martorii acoperiți sunt Irina Socol, Tiberiu Urdăreanu și Berdilă.

Procesele de la ÎCCJ, în care am fost achitat, sunt convins că judecătorii au fost îngroziți, pentru că polițiștii de la DNA stăteau în spatele martorilor și îi șatajau. Au fost înregistrați. Mă mir că nu s-a cerut deschiderea de dosare sau nu s-a dispus măsuri pentru asta.”, a declarat Sebastian Ghiță.

Sursa: www.stiripesurse.ro