Judecătorii Curții de Apel Ploiești au decis: Gadea si Antena 3 au pierdut procesul cu Kovesi! Trebuie sa-i plateasca daune de 300.000 de lei

Curtea de Apel Ploiesti a decis, marti, ca Mihai Gadea, Bianca Nae, Mugur Ciuvica si SC Antena 3 SA sa-i plateasca in solidar sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, suma de 300.000 de lei cu titlu de daune morale.

Banii reprezinta "prejudiciul cauzat prin incalcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputatie, imagine si viata privata."

Decizia de azi poate fi atacata cu recurs in 30 de zile de la comunicare.

In plus, instanta i-a obligat pe Antena 3 SA si pe realizatorul TV, Mihai Gadea, "sa formuleze scuze publice reclamantei-parate".

Astfel, Curtea a decis ca Antena 3 si Mihai Gadea sa redea, in mod public si in integralitate, dispozitivul prezentei hotarari in termen de maxim cinci zile de la data ramanerii definitive a acesteia, dupa cum urmeaza:

- Antena 3 SA in cadrul fiecarui buletin informativ al zilei, pe parcursul a trei zile consecutive, precum si pe platforma online a acesteia;
- Mihai Gadea in cadrul emisiunii realizate de acesta -"Sinteza Zilei".

Pe de alta parte, Curtea de Apel Ploiesti a decis ca jurnalistii Radu Tudor si Razvan Savaliuc sa nu-i plateasca Laurei Codruta Kovesi daune morale in acest caz. Initial, Tribunalul Bucuresti hotarase ca acestia sa fie solidari la plata, impreuna cu restul colegilor.

"Vom merge in instantele superioare"

"Planul lui Kovesi de intimidare a reusit", a titrat postul Antena 3 cand a dat stirea cu acest proces. Prin telefon a intrat directorul postului, Mihai Gadea, care a explicat ca o sa conteste decizia.

"Sunt complet socat. Modul in care au cerut dosarul cei de la DNA la ultimul termen al instantei civile, probabil aici este cheia. Totul este limpede. Dupa ce v-am luat sediile, va luam apartamentele. Cine are 300.000 de lei? Acest proces este o batalie pentru libertatea de exprimare. Vom merge in instantele superioare.

Ce mesaj se da astazi jurnalistilor din Romania? Cine nu este in unitatile militare, cei care ridica intrebari, nu era nimic denigrator, nimic ofensator, era o simpla intrebare. Este un mesaj de forta, o intimidare. Sa nu se bazeze ca vom fi intimidati. Stim un singur lucru, daca exista dreptul la libera exprimare vom face tot ceea ce putem ca sa aparam acest drept", a spus Mihai Gadea.
sursa:ziare.com