Prima reacţie a lui Ludovic Orban după ce a fost achitat de judecătorii ICCJ: Nu am instrumentat nicio campanie de presă împotriva sistemului de justiţie din România

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a reacţionat prima dată după ce a  scăpat de puşcărie. Orban a fost achitat de judecătorii ICCJ, în dosarul în care era acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri, în campania electorală pentru alegerile locale din 2016.

”Încă din momentul în care a fost demarată urmărirea penală în cazul meu, am susținut cu tărie că sunt un om corect, un om care respectă legea, care respectă instituțiile fundamentale ale statului român. Iată că astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție, completul de apel format din  cinci judecători, a hotărât că ceea ce am susținut este adevărat. Nu mi-a fost ușor. A fost o încercare grea pentru prietenii mei, familia ea, colegii mei de partid.În toată această perioadă nu am făcut altceva decât să îmi susţin în faţa procurorului şi în faţa instanţei nevinovăţia, că nu am încălcat nicio lege. Nu am făcut nimic care să mă facă pasibil pentru a fi găsit vinovat de încălcarea legii",a spus Orban, care a explicat de ce şi-a dat demisia din toate funcţiile atunci când i s-a făcut dosar la DNA.

 

"M-am retras din funcția de deputat, m-am retras din toate funcţiile de partid, mi-am retras candidatura de la primăria Capitalei, apoi de la parlamentare. M-am considerat nevinovat, dar aşa mi s-a părut normal, firesc pentru orige ţară şi orice democraţie.Am făcut acest lucru pentru că am considerat că nimeni nu este mai presus de lege așa cum spune Constituția. Am vrut să fiu judecat ca orice om normal, obişnuit. Nu am atacat DNA, nu am atacat sistemul de justiție, nu am fost cu bodyguarzi la Înalta Curtea de Casație și Justiție, nu am făcut mitinguri în fața DNA-ului, nu am instrumentat nicio campanie de presă împotriva sistemului de justiție din România", a mai spus Orban.