Florian Walter, audiat de procurorii DNA Ploiești

Omul de afaceri, Florian Walter, a fost marți după-amiază la sediul DNA Ploiești pentru a fi audiat de procurori. Walter a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii, însă apărătorul lui a lansat acuzaţii grave la adresa procuroarei Mihaiela Moraru Iorga. 

“Este vorba de o audiere în vederea prelungirii măsurii preventive a controlului judiciar, în dosarul în care are calitatea de inculpat.”, a spus Bogdan Vlad, avocatul lui Florian Walter.

Despre declarațiile procuroarei DNA Mihaiela Iorga Moraru, avocatul Bogdan Vlad a declarat că “așteptăm cu interes să ne spună doamna procuror Moraru Iorga în ce fel s-a încercat să fie influențată, pentru că așa am înțeles că a declarat, în ce fel s-a încercat să fie influențată în dosarul pe care dânsa l-a avut ca procuror de caz în care era domnul Florian Walter.”

Vă reamintim faptul că, la sfârşitul lunii mai, 18 persoane au fost trimise în judecată de către procurorii DIICOT Ploieşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest, controlată de Florian Walter, iar în cazul acestuia procurorii au dispus continuarea cercetărilor într-un dosar separat.

Cele 18 persoane sunt acuzate de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, printre acestea numărându-se şi unul dintre foștii finanţatori ai clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră. Totodată, SC Compania Romprest Service SA apare ca parte responsabilă civilmente în acest caz.

Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată Compania Romprest Service, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.