VIDEO| Elevii clasei pregătitoare B de la C.N.I.L.C Ploiești, în vizită la primarul Andrei Volosevic. Ce i-au cerut edilului

VIDEO|  Elevii clasei pregătitoare B de la C.N.I.L.C Ploiești, în vizită la primarul Andrei Volosevic. Ce i-au cerut edilului

Primarul Municipiului Ploiești,  Andrei Liviu Volosevici, a fost, joi, gazda elevilor clasei pregătitoare B de la Colegiul Național “I. L .Caragiale” Ploiești, în cadrul unei întâlniri care s-a desfășurat la sediul Primăriei Municipiului Ploiești.

Copiii clasei amintite sunt implicați activ în proiectul mondial Climate Action, inițiat de BBC, CNN și National Geographic, care se derulează în colaborare cu NASA și WWF, oameni de știință și personalități publice de pe mapamond.

Micii elevi de la Colegiul Național “I. L .Caragiale” i-au solicitat primarului Andrei Liviu Volosevici să le fie alături în acest proiect pentru a fi vocea schimbării în orașul nostru.

Primarul Municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, a dialogat deschis cu cei mai mici participanți la acest proiect ecologic internațional. Copiii au fost interesați despre măsurile de protecție a mediului care pot fi luate de administrația locală, precum și despre acțiunile de viitor ce pot fi derulate, așa încât gradul de poluare să fie redus în municipiul Ploiești, spre binele întregii comunității.

Primarul Andrei Liviu Volosevici le-a vorbit elevilor despre transportul public ecologic, menținerea curățeniei în spațiile publice, eficientizarea sistemului public de iluminat, dar și despre cât de important este ca schimbarea spre o atitudine ecologică să plece de la fiecare om în parte, prin plantarea unui copac, păstrarea curățeniei și respectarea mediului înconjurător.

De asemenea, le-a explicat micuților despre cât de sănătos este să facem mișcare, mersul pe jos sau cu bicicleta fiind factori importanți în combaterea poluării atmosferice și dezvoltarea lor armonioasă. Astfel, spre finalul întâlnirii, i-a invitat pe copii la un dans plin de ritm.

În final, micuții elevi i-au cerut edilului șef ploieștean să asigure orașul cu mai multe coșuri de gunoi, dar și să se planteze mai mulți copaci în Parcul Municipal Vest.

Discuțiile au fost pline de entuziasm și curiozitate.