VIDEO Alexandrion Group dezvăluie noua identitate vizuală a gamei Alexandrion, care susţine strategia de poziţionare a brandului într-o categorie superioară

VIDEO Alexandrion Group dezvăluie noua identitate vizuală a gamei Alexandrion, care susţine strategia de poziţionare a brandului într-o categorie superioară

Alexandrion Group dezvăluie noua identitate vizuală a gamei Alexandrion, care susţine strategia de poziţionare a brandului într-o categorie superioară

  • Noua identitate vizuală a brandului Alexandrion este concentrată în jurul sloganului «Excepţional în fiecare zi», care reflectă valorile şi viziunea brand-ului.
  • Campania de comunicare integrată a debutat pe 19 iulie cu un spot TV şi va continua cu acţiuni de BTL, PR şi DIGITAL.
  • Alexandrion este unul dintre cele mai longevive branduri din portofoliul Alexandrion Group şi totodată liderul incontestabil al pieţei locale de brandy.

Alexandrion Group, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri din România, dezvăluie noua identitate vizuală a gamei Alexandrion. Lansat pentru prima dată pe piaţa din România în urmă cu aproape 30 de ani, Alexandrion este unul dintre brandurile originale din portofoliul Alexandrion Group, care a devenit, în timp, liderul incontestabil al pieţei locale de brandy din care face parte.[1] Noua identitate vizuală a fost creată având în vedere mai multe obiective: actualizarea imaginii mărcii în concordanță cu tendințele actuale de branding; consolidarea legăturii emoționale dintre marcă și consumator; captarea atenției și interesului unui public nou, care ar avea, astfel, ocazia să descopere un produs cu atribute remarcabile. Acest proces de rebranding celebrează, totodată, performanţele şi longevitatea brandului şi reflectă evoluţia sa ascendentă, în timp, poziţionându-l într-o categorie superioară prin design, ambalaj şi mesaje.

"Alexandrion a construit categoria brandy-ului românesc așa cum este astăzi; dar rămâne o oportunitate semnificativă de a extinde atractivitatea brandului și de a recruta o nouă generație de consumatori atât în România, cât și la nivel global. Modernizarea ambalajelor Alexandrion și reimaginarea comunicării brandului sunt primii pași în călătoria noastră pentru a continua să fim liderii categoriei în România și pentru a extinde rapid amprenta brandului la nivel global.", a comentat Rob Curteis, Global Chief Marketing Officer, Alexandrion Group.

Toate elementele vizuale au fost armonizate pentru a compune o imagine unitară.

Noul logo este o expresie a ceea ce reprezintă compania și a valorii pe care o aduce clienților, angajaților și partenerilor. Simbolul, reprezentat de capul lui Alexandru cel Mare, este acum orientat spre dreapta, privind spre viitor, o ilustrare a deschiderii brandului către oportunităţile care apar şi către evoluţie.

Noul slogan «Excepţional în fiecare zi » îi încurajează pe toţi cei care interacţionează cu brandul să se oprească pentru câteva minute din ritmul accelerat al vieţii şi să realizeze că viaţa nu este alcătuită doar din câteva momente speciale, ci că fiecare moment poate deveni special, dacă este apreciat la adevărata lui valoare. Cu toţii avem capacitatea de a transforma lucrurile şi momentele care par mici, lipsite de importanţă şi strălucire, în experienţe care să ne aducă bucurie. Cu toţii putem transforma normalul în excepţional. Diferenţa este dată de perspectiva din care privim lucrurile şi de eforturile pe care suntem dispuşi să le facem, pentru a ne depăşi limitele.

Noul ambalaj evidenţiază un aspect premiumizat al sticlelor și etichetelor, caracterizate de un nou design clasic, dar contemporan. Brandingul a fost armonizat la nivelul întregii game, iar lansări de noi expresii sunt planificate pentru sfârșitul anului 2023 și începutul anului 2024. Semnătura Alexandrion gravată pe sticlă asigură consistența noii identități și, pentru prima dată, semnătura Maestrului Distilator Jean-François Joumier completează etichetele, semnificând angajamentul său față de calitate, în fiecare sticlă.

Cu o istorie de peste 45 de ani, brand-ul Alexandrion îşi găseşte inspiraţia în spiritul și valorile unuia dintre cei mai puternici lideri ai tuturor timpurilor: Alexandru cel Mare. Alegerea denumirii brand-ului, logo-ul şi valorile brandului vorbesc despre legătura puternică dintre brand şi această figură istorică emblematică.

Gama Alexandrion include 3 colecţii care acoperă o paletă largă de consumatori: Alexandrion Premium collection 7*, Alexandrion Classic Collection 5* şi Alexandrion Flavour Collection.

Alexandrion Premium collection 7* se adresează consumatorilor cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani care apreciază calitatea momentelor de relaxare, fie că le petrec singuri sau împreună cu prietenii, acasă sau într-un bar.

Alexandrion Classic Collection 5* vizează segmentul de consumatori 40+ dornici să petreacă timp cu familia şi prietenii, acasă.

Alexandrion Flavour Collection răspunde nevoilor consumatorului contemporan, atras de băuturile mai slab alcoolizate, deschis să experimenteze arome şi gusturi noi.