Profesorul universitar doctor Georgeta Mariana Filitti a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești

Profesorul universitar doctor Georgeta Mariana Filitti a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici și viceprimarul municipiului Ploiești,  Daniel Nicodim, i-au acordat, miercuri, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești,  profesorului universitar doctor Georgeta Mariana Filitti. Evenimentul s-a desfășurat în plenul Consiliului Local Ploiești, reunit în ședință ordinară.

 

Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești i-a fost decernat profesorului universitar doctor Georgeta Mariana Filitti în semn de prețuire pentru promovarea integrării culturii și societății române în spațiul european, precum și pentru promovarea cercetării autentice, cu accent pe adevărul istoric.

 Profesorul univ. dr. Georgeta Mariana Filitti este o personalitate marcantă a culturii românești contemporane, specialist în istoria modernă și contemporană a României, traducător, prefațator, editor, cercetător, autor, coautor, lector, conferențiar, susținător al valorilor culturale romanești.

 

Prin donarea unor colecții de obiecte Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova și editarea celor 14 volume ale Oratoriei lui Nicolae Iorga, precum și în calitate de colaborator constant al Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga” din Ploiești, al Casei Notarilor din Ploiești și al Consiliului Județean Prahova,  Georgeta Mariana Filitti a îmbogățit patrimoniul cultural autohton, contribuind la formarea și educarea celor interesați de istoria societății, a moravurilor și tradițiilor intelectuale românești.

În acest context, conferirea titlului de Cetățean de Onoare al orașului nostru vine ca un plus de prețuire și admirație pe care noi, ploieștenii, le manifestăm în fața acestui om de înaltă ținută morală și activității sale profesionale desăvârșite.

Profesorul univ. dr. Georgeta Mariana Filitti s-a arătat impresionată de acest gest al municipalității ploieștene și a mulțumit pentru conferirea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești, declarând totodată că iubește orașul nostru și va manifesta în continuare același atașament față de comunitatea ploieșteană.