Locuința unei familii din Prahova, salvată prin intervenția rapidă a pompierului Ionuț Voicu

Locuința unei familii din Prahova, salvată prin intervenția rapidă a pompierului Ionuț Voicu

 A fi pompier este mai mult decât o meserie, este de fapt vocația de a fi mereu în folosul celor care au nevoie de sprijin necondiţionat. Treci prin situații extrem de dificile, uneori la limită şi întotdeauna croieşti binele celorlalți mai presus de binele şi siguranţa ta. Chiar dacă sunt la muncă sau în timpul liber, salvatorii acționează după instinctul de protecție al semenilor.

În această dimineaţă, până în ora 08,  plt. maj. Voicu Ionuț din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpina se îndrepta către subunitate pentru că urma să intre în tura de serviciu. 
Acesta se afla în autoturism şi a oprit la semafor, timp în care a zărit un fum dens ieșind din dreptul unei locuințe. Totodată, a văzut două persoane foarte agitate pe care le-a întrebat exact ce s-a întâmplat.
Între timp a reușit să sune în centrala subunităţi pentru a anunța incendiul. Locaţia incendiului se afla foarte aproape de subunitate, iar pompierul a ajuns la timp şi s-a urcat în prima autospecială care a plecat către locul intervenției.

Datorită anunţări imediate a incendiului şi a intervenției operative, locuinţă a fost protejată aproape în totalitate iar pagubele au fost diminuate considerabil.

Ionuț a terminat Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldeşti-Scăieni şi este pompier din anul 2010. Deși este foarte tânăr ne-a arătat că cu multă pricepere şi abnegație poţi fi de mare ajutor.  Cunoaşte că la fiecare intervenție se luptă cu imprevizibilul, dar curajul, spiritul de sacrificiu şi determinarea le croiesc drumul către succesul fiecărei misiuni.