Bilet unic de acces la 28 de muzee din Prahova

Bilet unic de acces la 28 de muzee din Prahova

Consiliul Județean Prahova intenţionează să introducă începând cu luna viitoare un bilet unic de acces la toate muzeele aflate din subordinea instituției.

Cei care vor să viziteze Muzeul Ceasului, Muzeul de Istorie, Grădina Botanică, Muzeul Omului, Muzeul de Ştiinţele Naturii sau Muzeul Petrolului vor putea avea acces asigurat pe baza unui bilet unic. Consiliul Judeţean Prahova pregăteşte introducerea noului sistem, la nivelul tuturor muzeelor şi secţiilor muzeale din subordine.

”Biletul va funcționa la nivelul celor 28 de secții din subordinea Consiliului Județean. Prețul biletului este în funcție de categoria de vârstă după cum urmează adult-30 lei, pensionar-15 lei și elevi și studenți-7,5 lei”, a declarat vicepreședintele Cristian Apostol.

Vorbim, în total, despre 28 de unităţi, lista incluzând, pe lângă cele amintite mai devreme, Acvariul din cadrul Muzeului de Ştiinţele Naturii, Muzeul Rezervaţiei Naturale Bucegi, din Sinaia, Muzeul Sării, din Slănic, Muzeul "Flori de Mină" de la Cheia, Muzeul de Antropologie "Fr. I. Rainer" din Cheia, Muzeul Natura Văii Teleajenului, din Vălenii de Munte, Muzeul "I.L. Caragiale" Ploieşti, Muzeul "Casa de Târgoveţ" Ploieşti, Colecţia de artă "Avocat Aldea N. Neagoe" Ploieşti, Muzeul de Artă Religioasă "Nicolae Iorga" Vălenii de Munte, Muzeul de Etnografie a Văii Teleajenului din Vălenii de Munte, Muzeul "Casa Domnească" Brebu, Conacul Pană Filipescu din Filipeştii de Târg, Conacul Bellu din Urlaţi, Foişorul Bellu, Muzeul "Crama 1777" din Valea Călugărească şi muzeele memoriale "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, "Nichita Stănescu" din Ploieşti, "Paul Constantinescu" Ploieşti, "Nicolae Iorga" din Vălenii de Munte, "Cezar Petrescu" din Buşteni şi "Constantin şi Ion Stere" din Bucov.

Biletul va putea fi achiziţionat fie de la oricare dintre muzeele partenere, fie online, iar valabilitatea unui bilet va fi de 30 de zile.