Seară de poveste la Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești în compania muzicii lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Maestrul Walter Hilgers revine joi, 3 mai 2018, la pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ”Paul Constantinescu” pentru a vă oferi o nouă seară de poveste, în compania muzicii lui Wolfgang Amadeus Mozart. Invitată va fi pianista Emanuela Profirescu, unul dintre cei mai complecși soliști români ai momentului.

          Programul, care va începe la ora 19.00, va cuprinde Concertul în La major, nr. 23, K.V. 488 pentru pian și orchestră, Uvertura la „Idomeneo”, K.V. 36 și Simfonia nr. 41, în Do major, K.V. 551, „Jupiter”, toate lucrările aparținând prodigiosului compozitor austriac Wolfgang Amadeus Mozart.  Deși a murit foarte tânăr, la 35 de ani, Mozart a lăsat o moștenire impresionantă: 41 de simfonii, 27 concerte pentru pian și orchestră, 7 concerte pentru vioară și orchestră, concerte pentru clarinet, pentru harpă și flaut, pentru corn și orchestră, 2 simfonii concertante, divertismente, serenade, 6 cvartete pentru coarde dedicate lui Haydn, sonate pentru pian, sonate pentru vioară și pian, triouri pentru vioară, violoncel și pian, 17 opere etc.

          În prima parte a serii o veți putea asculta pe Emanuela Profirescu, ce va interpreta cu eleganță Concertul în La major pentru pian şi orchestră, lucrare care se potrivește perfect stilului său cald, de o sensibilitate aparte. Programul continuă cu uvertura operei „Idomeneo”, a cărei premieră a avut loc la München, în ianuarie 1781, pentru a se încheia cu Simfonia Jupiter, ultima compusă de Mozart și considerată o capodoperă. Este o lucrare încărcată de noblețe și grandoare, despre care cineastul Woody Allen afirma că  “este dovada că Dumnezeu există”.

          Biletele sunt disponibile la preţuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 5 lei - elev şi student şi pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti, de la Agenția Teatrală și, online, de pe www.filarmonicaploiesti.eu.