Ploieşti, un oraş verde şi cu sprijinul elevilor clasei a VII-a A de la Şcoala „Radu Stanian”

Elevii clasei a VII-a de la  Școala „Radu Stanian” Ploiești au decis ca  joi, în cadrul „Săptămânei Altfel”,  să se implice în lupta împotriva poluării din oraș.

Astfel, copiii au ieșit în curtea școlii pentru a planta copăcei și flori. Micuții au primit trei arțari frumoși în dar de la pepiniera de la Crângul lui Bot. Imediat, doi puști harnici și îndemânatici au pus mâna pe cazma și, sub îndrumarea silvicultorului Iulian Gheorghe, i-au plantat în curtea școlii.

Nu în linie, cum se făcea odată, ci in triunghi, pentru ca atunci când copacii vor crește mari, între ei să fie montate băncuțe unde multe generații viitoare de elevi, probabil chiar copiii lor, să se poată relaxa la  umbra arțarilor.

Fetele, la fel de harnice, au plantat flori împreună cu doamna dirigintă. Copiii au promis că  vor avea grijă de mica oază de verdeață din curtea școlii.

”Ne dorim în primul rând să înfrumusețăm curtea școlii. Totodată, facem puțină educație ecologică, învățăm copii să protejeze natura. Prin această acțiune ne-am propus să aducem și un gram de oxigen Ploieștiului”, ne-a precizat Ionela Lixandru, diriginta clasei a VII a A.

 

Cu siguranță peste ani, când vor mai trece pe lângă școală, își vor aduce aminte. Și se vor mândri.