Premii pentru şcolile de modă din România la Romanian Fashion Philosophy

Agatha Ruiz de la Prada , celebra creatoare internațională de modă,   împreună cu Marcellous Jones, fondatorul Fashioninsider.com,  au vizitat România, cei doi fiind prezenți la festivalul de modă Romanian Fashion Philosophy, eveniment  care s- a desfășurat  în perioada 21-24 martie 2017, în București,la Palatul Bragadiru.

Prima seară a evenimentului a fost dedicată tinerilor designeri, printre ei numărându-se atât studenți ai Universităților de Arte din București și Cluj, cât și elevi de la diferite școli private de modă.

Recunoasterea calității produselor lor a fost răsplătită prin faptul că mai multe creații ale acestora  au intrat în competiția Romanian Fashion Design Talent Competition.

Premiul cel mare al  concursului a fost câștigat de către  Școala Atelierele ILBAH , colecția acestora denumită Bloom2Blossom  impresionând membrii juriuluidar și publicul prezent în sală. Locurile doi și trei au fost obținute de Universitatea de Artă și Design din Cluj.

Colecția câștigătoare, Bloom2Blossom, s-a dovedit o colecție demnă de renumele școlii Atelierele ILBAH și a bucurat privirile tuturor celor prezenți, dar și a celor de acasă, care au beneficiat de o transmisiune livestream.

 Coordonați de trainerul Mirela Diaconu, tinerii designeri au prezentat o colecție de primavară,în care  culorile vii, materiale romantice și fluide au fost în centrul atenției.Tinerii designer au reușit să ca prin colecția lor să exprime atât pasiune și eleganță,  cât și un sentiment  de libertate și naturalețe.

Juriul a fost alcătuit din Marcellous Jones (fondator fashioninsider.com), Marzio Nocera (fondator FashionChannel Italia), Sara Wechsler(Președintele Romanian Textile Concept), șiIuliana Tudor (prezentator TV).

Cursanții care au participat la realizarea colecției, sub îndrumarea Mirelei Diaconu, sunt: Andreescu Dragoș, Ciobanu Roxana Cătalina, Comănescu Marilena, Cringanu Andrei Constantin, Juverdeanu Iulia Ildiko, Marin Alecsandra, Marinescu Sonia Carmela, Nedelcea Adriana, Nedeloiu Alina-Elena, Nistor Alexandra, Sorodoc Larisa-Elena, Voicu Anamaria, Zqura Ancuța Eugenia.

Agatha Ruiz de la Prada premiată de către Atelierele ILBAH

Celebra creatoare de modă Agatha Ruiz de la Prada, prezentă la eveniment ca invitat de onoare, a fost premiată de Atelierele ILBAH cu distincția “Doctor in Fashion, Honoris Causa”, pentru întreaga carieră și pentru rolul deosebit în promovarea industriei de modă la nivel global. Distincția i-a fost înmânată de fondatorul Atelierele ILBAH, Vlad ILIESCU, înainte de prezentarea creațiilor care i-au adus faima în toată lumea.

Agatha Ruiz de la Prada a încheiat evenimentul cu prezentarea ultimei sale colecții, pe care a descris-o ca având: "Un stil puternic, care este foarte uşor de recunoscut şi de amintit. Poate să îşi placă sau să nu îţi placă deloc, dar e foarte foarte uşor de recunoscut. Asta este una dintre semnăturile mele. Încerc să fiu loială stilului meu care este plin de culori şi amuzant."

 

 

Atelierele ILBAH este un concept modern pe piața furnizorilor de formare profesională din România și organizează cursuri autorizate de Ministerul Muncii și Ministerul Educației prin Autoritatea Națională pentru Calificări!