VIDEO| Momentul în care bărbatul din Provița a fost împuscat de un polițist

VIDEO| Momentul în care bărbatul din Provița a fost împuscat de un polițist

Nouă persoane au fost aduse la audieri în cazul scandalului din secția de votare din comuna Provița de Jos,  în urma căruia un bărbat a fost împușcat de un polițist.

 

Polițistul are 23 de ani vechime în sistem și era în serviciul de pază la secția de votare din satul Drăgăneasa, unde erau sigilate materialele electorale. Un bărbat aflat în stare de ebrietate a vrut să voteze, dar polițistul i-a explicat că votul începe duminică și i-a solicitat să plece. După scurt timp, acesta s-a întors însoțit de mai multe persoane, alături de care a făcut scandal. Polițistul a fost atacat cu o sticlă care i-a trecut razant pe lângă frunte. Pentru a calma spiritele, omul  legii a făcut uz de armă, iar unul dintre scandalagii a fost împușcat.

 

Bărbatul împușcat și cel care a fost reținut sunt urmăriți penal pentru ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și atac asupra secției de vot, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

 

„În legătură cu incidentul de aseară din județul Prahova, precizez că mai multe persoane, aflate în stare de ebrietate, au intrat în curtea grădiniței din localitatea Drăgăneasa, unde este amplasată secția de votare, și au manifestat acte de violență împotriva polițistului aflat în serviciul de pază”, a anunțat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

 

A fost nevoie de folosirea armamentului, unul dintre agresori, cel care era și cel mai violent, fiind rănit și transportat la spital. În prezent se află în afara oricărui pericol.

 

„Menționez că, în sprijinul polițistului care a procedat conform legii, a intervenit o grupă din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Prahova, care a rămas în dispozitiv și pe timpul nopții. Toți agresorii au fost identificați, iar cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina”, mai transmite sursa citată.

 

Totodată, se continuă cercetările și cu privire la alte șapte persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, mai anunță Dajbog.

 

Incidentul în care un polițist a împușcat un bărbat a avut loc sâmbătă, în curtea grădiniței din Drăgăneasa, unde este amenajată o secție de votare. Agentul ar fi fost atacat de un grup de bărbați băuți și a tras în piciorul unuia dintre aceștia, a anunțat Poliția Prahova.