VIDEO| ”Fabrică de BANI” în Prahova! Procurorii DIICOT au destructurat un grup infracțional care se ocupa cu falsificarea bancnotelor

VIDEO| ”Fabrică de BANI” în Prahova! Procurorii DIICOT au destructurat un grup infracțional care se ocupa cu falsificarea bancnotelor

Polițiștii de la DIICOT au reușit să destructureze un grup infracțional care se ocupa cu falsificarea bancnotelor. Polițiștii au descoperit cele mai bune falsuri din istoria României, iar liderul grupării a fost catalogat drept cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume. 

Perchezițiile au fost efectuate în București și Bușteni. În orașul prahovean este casa mamei concubinei liderului grupului. Aici au fost găsite vopsele și echipamente folosite la fabricarea banilor falși.

Comunicatul DIICOT:

 

La data de 24.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a orașului Bușteni, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de falsificare de monedă, complicitate la falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, complicitate la punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, complicitate la deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în primăvara anului 2014, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune, grup ce își desfășoară activitatea și în prezent și față de care a fost documentată activitatea de falsificare a unui număr de 17065 bancnote din cupiura de 100 lei, prejudiciul în cauză ridicându-se la aproximativ 1.706.500 lei.