Percheziții la traficanții de droguri în Prahova și alte județe. Vânzăorul era un minor

Percheziții la traficanții de droguri în Prahova și alte județe. Vânzăorul era un minor

Nouă percheziții au avut loc în weekend, într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Ploiești. Ancheta vizează două persoane, una dintre ele minoră, care cultivau și comercializau canabis.

"În perioada ianuarie - octombrie 2023, o persoană bănuită ar fi comercializat canabis (drog de risc), în mod repetat, direct sau prin intermediul altei persoane bănuite minore (nepot) către consumatori, inclusiv minori, din județele Prahova, Dâmbovița și Ilfov.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că, pe parcursul anului 2023, bănuitul major ar fi înființat și întreținut o cultură de canabis, într-un solar amplasat într-o comună din județul Ilfov.

În urma percheziţiilor domiciliare, a fost depistată și dezafectată o cultură de canabis, aflată într-un solar, fiind ridicate 193 de plante verzi de canabis (aproximativ 30 de kilograme de masă vegetală verde), 39 de plante semiuscate de canabis (aproximativ 10 kilograme de masă vegetală) și aproximativ 2,5 kilograme de canabis.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea unei persoane, pentru 24 de ore și măsura controlului judiciar față de cea de-a doua persoană bănuită minoră, pentru 60 de zile.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a bănuitului reținut, pentru 30 de zile", au detaliat anchetatorii după ce duminică, pe 15 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat 9 percheziţii domiciliare, în județele Prahova, Ilfov și Dâmbovița, în această cauză în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, iar acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.