Percheziții la Câmpina și Telega. Metoda prin care un prahovean ar fi înșelat mai multe persoane cu ajutorul unui site promovat în mediul online drept o platformă tip Pay to Click

Percheziții la Câmpina și Telega. Metoda prin care un prahovean ar fi înșelat mai multe persoane cu ajutorul unui site promovat în mediul online drept o platformă tip Pay to Click

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Prahova au efectuat percheziții la Câmpina și Telega  pentru probarea a două infracțiuni de fraudă informatică, în formă continuată, într-o cauză penală aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Prahova au efectuat, joi dimineață, trei percheziții domiciliare în municipiul Câmpina și comuna Telega, pentru probarea a două infracțiuni de fraudă informatică, în formă continuată, într-o cauză penală aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.

“În anul 2020, un prahovean ar fi creat un site web, promovat în mediul online drept o platformă tip Pay to Click,  prin intermediul căreia utilizatorii care își creau conturi și efectuau depuneri de numerar, erau recompensați cu sume de bani. În realitate site-ul ar fi fost conceput pentru a păgubi aceste persoane. În acest mod, ar fi fost obținută într-o perioadă scurtă  de timp, o sumă de peste 29.000 de lei.

De asemenea,  în  anul 2021  ar fi creat un alt site web, promovat în mediul online  drept o platformă de investiții în monedă virtuală și cotații la bursă, prin intermediul căreia utilizatorii care își creau conturi și efectuau depuneri de numerar, puteau înregistra profituri consistente. În realitate, site-ul ar fi fost conceput cu scopul de a obține foloase patrimoniale de la persoanele care și-au creat conturi de utilizator, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 10.000 euro”, au detaliat anchetatorii.

De la locațiile vizate au fost ridicate o serie de bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, precum calculatoare, telefoane, dispozitive electronice, sume de bani și înscrisuri.

Trei persoane vor fi audiate, astăzi, în această cauză.

Acțiunile au avut loc cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.