Percheziții de amploare în Prahova și București! Sunt vizați militari care furau produse de lux din containere încărcate în avioane pe Otopeni

Percheziții de amploare în Prahova și București! Sunt vizați militari care furau produse de lux din containere încărcate în avioane pe Otopeni

Poliția Capitalei au anunțat, joi dimineața, că aproximativ 200 de polițiști pun în aplicare 28 de mandate de percheziție, în București și județele Ilfov și Prahova, într-un dosar instrumentat de Serviciul de Poliție Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în coordonarea Parchetului Militar București.

Cauza privește infracțiuni de furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare.

 

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că de la finele anului 2019 și până în prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux - ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spațiu”, anunță Poliției Capitalei.

 

Potrivit aceleiași DIGI24, din rețea ar face parte inclusiv angajați ai Ministerului Apărării și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, motiv pentru care competența anchetei aparține Parchetului Militar.

Compania Națională Aeroporturi București si o firmă de catering care acționează în interior au confirmat, într-un comunicat, că unii dintre angajații lor și alți angajați de pe platforma aeroportuară sunt în custodia poliției.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro. Mai multe persoane sunt duse la audieri la sediul Secției Regionale de Poliție Transporturi București.