Mașină incendiată în Ploiești. Proprietarul este din Buzău

Mașină incendiată în Ploiești. Proprietarul este din Buzău

Maşină incendiată pe o stradă lăturalnică din Ploieşti. Totul a început miercuri, după orele prânzului, atunci când Polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 1 Ploiești au fost sesizați despre faptul că, pe o stradă din municipiu, într-o zonă fără imobile, se află un autoturism cuprins de flăcări, iar în zonă nu se afla  nicio persoană.

 Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă. Pompierii au lichidat incendiul câteva momente mai târziu. Din primele verificări efectuate a rezultat că autoturismul aparține unei societăți comerciale din județul Buzău. Societatea respectivă efectuează transport de persoane în regim taxi.

În urma cooperării cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, oamenii legii au comunicat faptul că, în jurul orei 4.30, au primit un apel prin S.N.U.A.U. 112, de la o femeie domiciliată în municipiul Buzău, prin care aceasta sesiza faptul că se simte amenințată de tatăl cumnatei ei, care i-a trimis un mesaj prin care îi spunea că i-a incendiat autoturismul, în Ploiești.

Din verificări a rezultat că autoturismul în cauză îi fusese încredințat bărbatului, spre folosință, de către familia femeii, la data de 12 octombrie a.c.

În urma activităților investigative desfășurate în Ploiești, în mai puțin de o oră de la stabilirea situației de fapt, polițiștii Secției 1 au reușit identificarea și depistarea bărbatului. A fost imobilizat și condus la sediul unității de poliție, în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere prin incendiere.