Două persoane căzute într-un beci cu borhot din Valea Călugărească. O femeie a murit, iar un bătrân a fost găsit în stop cardio-respirator

Două persoane căzute într-un beci cu borhot din Valea Călugărească. O femeie a murit, iar un bătrân a fost găsit în stop cardio-respirator

Tragedie la Valea Călugărească, joi după-amiază. Pompierii militari au fost solicitați să intervină în satul Valea Poienii pentru a scoate două persoane căzute într-un beci în care se aflau fructe la fermentat.

Este vorba despre un bărbat de 80 de ani aflat în stop cardio-respirator, a fost transportat la spital, iar o femeie de aproximativ 75 de ani ar fi deja decedată.

 ”Nu toți oamenii știu despre pericolul din timpul fermentării tulburelului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale.

Butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol.

Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal.

Pentru a evita tragediile, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective”, a susținut Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt ISU Prahova.