Crimă în Prahova! Un bărbat a murit după ce a fost lovit de un vecin cu piciorul în zona capului

Crimă în Prahova! Un bărbat a murit după ce a fost lovit de un vecin cu piciorul în zona capului

O nouă crimă a fost săvârșită în Prahova, în localitatea Șoimari, în seara zilei de vineri, 9 octombrie. Un bărbat care consumase alcool s-a luat la ceartă cu un vecin și l-a lovit cu piciorul la cap. Victima a căzut în urma loviturii și a dat cu capul de carosabil, fapt care i-a provocat decesul.

"În seara zilei de 09.10.2020, după ce a efectuat unele lucrări de renovare la imobilul recent achiziționat pe raza localității Șoimari, sat Lopatnița, jud. Prahova, pe fondul consumului de alcool, inculpatul F.V. a avut un conflict spontan cu un vecin, în timpul căruia i-a aplicat o lovitură cu piciorul în zona feței, împrejurare în care victima s-a dezechilibrat și a căzut pe spate, lovindu-se cu capul de partea carosabilă. În acest context, victima a suferit un traumatism cranio-cerebral, care a condus la deces.

Inculpatul a fost reținut de procuror la data de 10.10.2020, orele 1105 pentru 24 de ore pentru infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.p. În cauză a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru aceeași infracțiune, iar ulterior, urmare propunerii formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, inculpatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

În prezent, cercetările sunt continuate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, în vederea stabilirii împrejurărilor necesare pentru justa soluționare a cauzei și care să contribuie la aflarea adevărului în procesul penal.

Precizăm ca în această etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, se desfășoară activități specifice pentru stabilirea adevărului in cauză, nefiind în niciun fel înfrânt principiul prezumției de nevinovăție.", a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.