Accident groaznic provocat în Valea Călugărească provocat de un preot beat. A intrat cu mașina pe contrasens

Accident groaznic provocat în Valea Călugărească provocat de un preot beat. A intrat cu mașina pe contrasens

Un accident rutier a avut loc, luni seara, la ieșirea din Valea Călugărească spre Dârvari. Vinovat de producerea accidentului este Dorian Dumitru, paroh la Parohia Gura Văii, la biserica “Izvorul Tămăduirii și Sfântul Gheorghe”, din comuna prahoveană Valea Călugărească.

Acesta a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de un tânăr de 22 de ani. Ambii conducători au fost asistațiu medical la locul accidentului, însă mai grav rănită a fost o tânără de 25 de ani, pasageră în auto nevinovat. Aceasta din urmă a fost transportată la spital.

În urma testării cu aparatul etilotest, în cazul barbatului de 58 de ani (șoferul vinovat), a rezultat o alcoolemie de 1,05 alcool pur în aerul expirat.

Şoferul băut este preot la Valea Călugărească şi se pare că conducea în lenjerie intimă Acestuia i se va întocmi dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. În funcție de starea tinerei, acesta ar putea fi acuzat și de vătămare corporală din culpă.

 

Poliția Prahova a precizat că preotului Dorian Dumitru i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și pentru vătămare corporală din culpă.

Biroul de presă al Patriarhiei Române a precizat că “Protopopiatul de Ploiești a început o anchetă a cazului menționat la capătul căreia vor fi luate măsuri concrete disciplinare față de preotul respectiv“.

Preotul Adrian Matei, protoiereu al Protopopiatului Ploiești Nord, a precizat că preotul din Valea Călugărească va fi “oprit de la slujire, până la finalizarea cercetării pe care o fac organele judiciare“.