Percheziții la proxeneții din Ploiești. Mai multe minore, exploatate sexual VIDEO

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O Ploiești au efectuat 6 percheziții domiciliare în Ploiești și Valea Călugărească, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

Potrivit unui comunicat DIICOT, începând cu anul 2018, suspecții au recrutat două minore, de 15 și 17 ani, în scopul exploatării sexuale.

În activitatea infracțională, au mai fost implicate alte două minore.

Una dintre ele are 17 ani și este concubina unuia dintre suspecți, având cu acesta un copil de o lună. Cealaltă, de 16 ani, este chiar sora suspectului și locuia împreună cu minorele exploatate în diferitele locații pe care le închiria.

Fetele implicate în activitatea infracțională se ocupau cu plasarea clientilor si ţineau o evidență a sumelor de bani obținute de fiecare minoră exploatată. Totodată, acestea le asigurau spațiile necesare practicării prostituției și monitorizau timpul petrecut cu clienții.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat că minorele au fost exploatate sexual și de către alţi doi suspecți.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Ploieşti  au fost aduse, în vederea audierii, 6 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Buzău și Dâmbovița. La percheziții au participat jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăţie.