Reacția ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, după ce stația de monitorizare a calității aerului de la Brazi a înregistrat o valoare ridicată :Am dispus imediat Gărzii de Mediu să impună operatorilor economici diminuarea producției

Ministrul Mediuliu, Grațiela Gavrilescu a anunțat miercuri seară, prin intermediul paginii de Facebook faptul că a dispus Gărzii Naționale de Mediu să impună poluatorilor din Ploiești diminuarea producției până la un nivel până la un nivel care să nu mai afecteze locuitorii municipiului.

”În această seară am fost informată că astăzi, la stația de monitorizare a calității aerului de la Brazi, județul Prahova, s-a înregistrat o valoare ridicată a concentrației de benzen.

Tendința de creștere este accentuată de condițiile meteo, în special de temperaturile ridicate din ultimele zile, în care s-au înregistrat depășiri frecvente ale indicelui de confort termic.

Am dispus imediat Gărzii Naționale de Mediu să impună operatorilor economici diminuarea producției până la un nivel care să nu mai afecteze locuitorii municipiului Ploiești”, a scris ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, președintele ALDE Prahova, pe pagina personală de Facebook.