Pompierii ISU Prahova, mereu la datorie! Ploaia torențială a făcut prăpăd în mai multe localități prahovene

Ploaia torențială de marți seara a creat adevărate probleme autorităților prahovene. Pompierii prahoveni au fost nevoiți să intervină pentru a scoate apa din zeci de locuințe.Doar în comuna Bărcănești, 30 de locuințe au fost inundate.

Totodată, traficul a fost blocat în Bărcăneşti, în dreptul liceului Agricol, (ieșirea din DN1 spre Ploiești și spre Mănăstirea Ghighiu) din cauza apei care se află pe carosabil, circulația  rutieră fiind dirijată pe străzile adiacente.

Situația a fost destul de dificilă, la locul evenimentului fiind mobilizate resurse suplimentare pentru asigurarea unei intervenții operative și eficiente, respectiv 5 autocamioane de intervenție, 5 autospeciale de stingere și 10 motopompe, cu 45 de pompieri militari care acționează pentru evacuarea apei și revenirea la starea de normalitate.

Totodată, un microbuz a fost pus la dispoziția cetățenilor pentru a fi evacuați la liceul din localitate, însă refuză să-și părăsească locuințele.

Vă reamintim faptul că marți noapte, patru locuinţe, cinci gospodării dar şi un garaj din localitatea Bărcăneşti au fost inundate din cauza precipitaţiilor abundente. Totodată , pompierii au intervenit cu motopompe în comună Lipăneşti, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie şi o locuinţă, în localitatea Targsorul Vechi pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă şi o gospodărie, în comună Păuleşti la o locuinţă particulară şi în oraşul Boldeşti Scaeni la o locuinţă. De asemenea, în municipiul Ploieşti, pompierii prahoveni au acţionat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie din cartierul Mitică Apostol.
În localitatea Brazi pompierii au evacuat ape din două subsoluri de bloc.

În localitatea Păuleşti echipajele au acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe firele de alimentare cu energie electrică.