DNA va contesta decizia de achitare în cazul fostului deputat Sebastian Ghiţă

Procurorii DNA vor contesta decizia de achitare în cazul fostului deputat Sebastian Ghiță, urmând a ataca decizia cu apel. De asemenea, DNA va contesta și revocarea mandatului de arestare preventivă în acest caz, au declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, surse judiciare.

Până la judecarea apelului și a contestației măsurii revocării, potrivit specialiștilor, măsura încetează.

Instanța supremă a decis, joi, achitarea lui Sebastian Ghiță, decizia nefiind definitivă. Totodată, judecătorii au hotărât revocarea mandatului de arestare preventivă, ridicarea sechestrului și restituirea cauțiunii de peste 54.000.000 lei.

În acelaşi dosar au fost achitaţi şi Liviu Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi Viorel Dosaru - fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost achitaţi. Judecătorii au constatat că faptele nu există.

De asemenea, au fost achitaţi Constantin Ispas - ofiţer de poliţie şi Aurelian Constantin Mihăilă - fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Judecătorii au constatat că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală.