Sebastian Ghiță,Liviu Tudose,Viorel Dosaru,Constantin Ispas și Aurelian Constantin Mihăilă, achitați de ÎCCJ

Judecătorii Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie au pronunțat, joi, sentinţa în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete. Sebastian Ghiță a fost achitat, însă sentința nu este definitivă.

Instanța l-a achitat pe Sebastian Ghiță pentru acuzațiile de dare de mită și folosire de informații nedestinate publicității. Judecătorii au constatat că faptele reclamate de procurorii DNA nu există. De asemenea, Ghiță a fost achitat pentru acuzația de conducere fără permis, acuzația de spălare de bani, acuzația de șantat și s-a dispus restituirea cauțiunii de 54 de milioane de lei. De asemenea, Sebastian Ghiță scapă de unul dintre mandatele de arestare.

În același dosar au fost achitați și Liviu Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti și Viorel Dosaru - fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost achitați. Judecătorii au constatat că faptele nu există.

De asemenea, au fost achitați Constantin Ispas - ofiţer de poliţie și Aurelian Constantin Mihăilă - fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Judecătorii au constatat că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală.

 

sursa:stiripesurse.ro