Cafeneaua Cristianei, locul în care cafeaua se prezintă la rang de artă

Îmi doream de mult ca atunci când să ies cu prietenii la cafea să pot să o savurez într-o atmoseră  desprinsă din anii 60. Am căutat cu greu , dar am găsit locația potrivită la 5 minute de mers pe jos din centrul Ploieștiului, la parterul bătrânei clădiri lipite de Tribunalul Prahova.

Acolo, Cristiana, o tânără anteprenoare din urbea lui Caragiale, a creat ArtCafe, locul potrivit pentru mine. Aceasta a lăsat de o parte conceptul cafenelei moderne și a transformat la rang de artă respectivul spațiu.

De la meniul îndrăzneț prezentat sub forma unui ziar și până la tablourile de pe pereți,  peisajul creat în cafeneaua Cristianei te ajută să te întorci în timp.

Am aflat de la ea faptul că  și-a dorit foarte mult ca și gustul cafelei să fie la rang de artă și pe placul tuturor, astfel venind în întâmpinarea clienților cu opt tipuri de cafea. Pentru asta, Cristiana comandă boabele de cafea din țări precum Columbia, Brazilia, Etiopia sau Peru.

Și visul ei de a aduce arta în aceeași clădire nu s-a oprit aici. De aceea a decis ca serile de joi să fie dedicate iubitorilor de jazz. Pentru asta îl are alături de ea pe Alexandru Triscariu, un tânăr saxofonist, absolvent al Universității Naționale de Muzică din București.

Așadar, recomad Art Café tuturor celor care vor să descopere cele mai diversificate arome de cafea.

Pentru cei matinali, cafeaua împreună cu un sandwis , o briosă sau o tartă costă doar 6 lei.