Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova

Maestrul şahist, imaginea unui joc al puterii în PNL Prahova

Maestrul şahist, imaginea unui joc al puterii în PNL Prahova

Politica nu este pentru oricine și de cele mai multe ori este nedreaptă. Realizezi că ești doar un pion pe o tablă de șah aruncat la sacrificiu. Și totuși rămâi în luptă, așteptând mutarea definitivă prin care să fii eliminat. Nu te retragi și speri că vreodată o să te transformi într-o piesă care să conteze cu adevărat pentru jucător.

Nu visezi să ajungi rege sau regină, însă nu ai cum să nu te gândești că la un moment dat o să stai în spatele pionilor.

Puțini reușesc și atunci când o fac, încep strategiile pentru a rămâne acolo.

O piesă importantă pe tabla de șah din PNL Prahova o reprezintă Roberta Anastase. Ea este diferită față de restul pentru că este și jucător în același timp. Este un maestru al șahului. A știut când să se retragă, când să revină și când să facă primele mișcări. Mai exact prima a fost la finele anului trecut. L-a eliminat pe Andrei Volosevici, o piesă importantă în PNL Prahova în acea perioadă. A doua a fost să-și asigure un loc în Parlamentul României. Pe urmă a condus din umbră campania pe Ploiești și nu s-a mai afișat ca un lider politic.

Acum a venit rândul să lupte pentru a redeveni prima piesă de pe tabla de șah. Momentan este regină și pare a fi piesa care-l ține pe rege în viață. În realitate, Roberta Anastase a făcut niște mutări esențiale care să o readucă în prim-plan.

A ieșit din umbră și a redevenit o voce a partidului. Și-a strâns în jur câteva piese importante cu care să iasă la atac și a eliminat un pion, pe Cristina Enache.

Din ce am înțeles, Cristina nu mai era de mult timp în grațiile Robertei Anastase. Colac peste pupăză, aceasta a început să devină și ea o voce importantă, cel puțin în PNL Ploiești. Cum Roberta Anastase nu a acceptat niciodată ca în partid să fie două doamne de fier, fostul lider al PDL Prahova a decis sacrificarea Cristinei Enache, lucru care s-a întâmplat vineri.

Acum rămâne de văzut care va fi următoarea ei mutare și cine va mai fi sacrificat.

Pe viitor să fie un atac chiar la rege? Iulian , pari a fi în șah. Aștept să-ți văd mutarea.