VIDEO| Reacția conducerii CJ Prahova legat de condițiile deplorabile de la UPU Ploiești. Cine este de vină

VIDEO| Reacția conducerii CJ Prahova legat de condițiile deplorabile de la UPU Ploiești. Cine este de vină

Dumitru Tudone, vicepreședintele Consiliului Judeţean Prahova, a reacționat în urma imaginilor postate de mai mulți ploieșteni internați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești. Concret, pacienții reclamă starea deplorabilă în care au ajuns spațiile de la UPU.

Tudone s-a declarat nemulţumit de starea unităţii medicale, susținând că prezența şantierului demarat în cadrul proiectului pentru extinderea UPU  nu reprezintă o scuză.
"Nu pot fi alocaţi bani pentru investiţii, dar pot fi alocaţi pentru întreţinere", a explicat reprezentantul CJ Prahova, care nu a ratat ocazia pentru a critica vechea conducere.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a reclamat faptul că vechea conducere, atât a CJ cât şi cea a spitalului, a neglijat lucrările de întreţinere.

El a anunţat că în bugetul pe 2021 vor fi prevăzute sume la acest capitol, separat de proiectul european de la Unitatea de Primiri Urgenţe, aflat în derulare, care vizează extinderea spaţiului, crearea unui nou acces şi a unor noi circuite, modernizarea şi aducerea de aparatură medicală nouă.

"Odată cu aprobarea bugetului cu siguranţă vor fi alocate sumele necesare pentru asigurarea lucrărilor de întreţinere la UPU. Ştim că nu putem face lucrări de investiţii, întrucât acest sector este prins într-un proiect european, dar nu ne este interzis să alocăm sume pentru întreţinere. Nu înţelegem de ce nu au putut fi alocate pe parcursul anului 2020 sume cu această destinaţie, care să asigure un minim de igienă în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe", a declarat, miercuri, vicepreşedintele Dumitru Tudone.

Vezi declaraţia integrală a vicepreședintelui CJ Prahova: