Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova

VIDEO| O ultimă excursie pe bani publici! Cinci consilieri locali PSD vor pleca la Chișinău

VIDEO| O ultimă excursie pe bani publici! Cinci consilieri locali PSD vor pleca la Chișinău

O ultimă excursie pentru aleșii locali ploieșteni în acest mandat! Cinci consilieri locali vor merge în perioada 13-16 februarie în Republica Moldova pentr a participa  la Târgul de Turism "Tourism, Leisure, Hotels", care se ţine la Moldexpo, în Chişinău.

Decizia a fost luată joi în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Ploieşti, iar peste Prut vor pleca cinci aleși locali PSD.

Iniţiatorii n-au reuşit să explice prea bine motivele şi beneficiile acestei vizite, ceea ce i-a făcut pe consilierii PNL să anunţe, cu o singură excepţie, că nu votează proiectul. Totodată, cei de la ALDE şi PMP au refuzat să facă nominalizări, dar totuşi au aprobat deplasarea, lăsându-i pe aleşii locali de la PSD să completeze singuri cele cinci locuri aprobate.

Ba mai mult, proiectul de Hotărâre a fost votat după ce s-au dus lupte de lămurire cu secretarul general al municipalității pentru a da viza de legalitate.

Acesta a acceptat să semneze documentul numai după ce a primit asigurări de la Direcţia Economică din Primărie că există bani în cont şi că suma necesară nu depăşeşte 1/12 din bugetul pentru deplasări externe de anul trecut, formulă care, după cum mai toată lumea care are de a face cu administraţia locală ştie, se aplică în situaţiile când încă nu există un buget anual aprobat şi se merge pe o fracţie din bugetul anului precedent.