Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova

VIDEO| Din nou la mână consilierilor locali! Dezbatere pe tema mărcilor ”Petrolul Ploiești” în ședința CL

VIDEO| Din nou la mână consilierilor locali! Dezbatere pe tema mărcilor ”Petrolul Ploiești” în ședința CL

ACS Petrolul 52 riscă să rămână fără dreptul de folosință al mărcilor ”Petrolul Ploiești” în condițiile în care formația ploieșteană a ratat promovarea în Liga 1 pentru a doua oară, nerespectând astfel condițiile de performanță impuse prin HCL și agreate de ambele părți.

 Astfel, în ședința Consiliului Local Ploiești de joi, reprezentanții legislativului au expus în primă fază măsurile care ar trebui luate de urgență pentru ca mărcile să rămână la actuală asociație sportivă.

Toate taberele politice din Consiliul Local au fost de acord cu ideea prelungirii actualului contract, singurele diferenţe fiind legate de soluţia juridică propriu-zisă și perioadă.

Spre exemplu, consilierul PNL Gheorghe Sârbu le-a sugerat colegilor iniţierea unui proiect de hotărâre prin care clubul de fotbal să mai primească o păsuire de maxim doi ani privind obiectivul de promovare în Liga 1 asumat în momentul în care a preluat mărcile oficiale.

"Imediat ce se termină campionatul, trebuie să luăm o decizie urgentă, pentru că hotărârea de Consiliu Local prin care am cedat mărcile către club va ajunge să îşi producă efecteşe. Eu propun un act adiţional de prelungire a înţelegerii, pe un an, maxim doi, cu respectarea unor noi criterii de performanţă, care să includă promovarea în Liga 1, pentru primul an, respectiv clasarea în primele opt locuri în anul următor", a susținut liberalul.

La rândul său, consilierul social-democrat George Botez a anunţat că a pregătit deja un proiect de hotărâre, care vizează tot menţinerea mărcilor la clubul din Liga 2, dar care are o abordare uşor diferită, bazându-se pe invocarea clauzei contractuale privind forţa majoră.

Totodată,  Botez a mai anunţat că, pentru a  înlătura orice speculație cu privire la înființarea unei ”clone”, a unei echipe de fotbal care să fie deținută de municipalitate, care să aibă mărcile ”Petrolul”, va insista să nu se mai creeze echipa de fotbal pentru seniori la nivelul Clubului Sportiv Municipal.

 "În momentul în care s-a pus problema acordării licenţei pentru mărcile respective, toţi de aici am stabilit că marca trebuie să fie însoţită de nişte rezultate care să genereze performanţă. Pe noi ne interesează ca ploieştenii să aibă fotbal. În proiectul pe care l-am făcut public aseară am spus că, în opinia mea, din cauză de COVID, au jucat aşa cum au jucat. Din punctul meu de vedere, ca avocat, este un caz de forţă majoră. A nu continua sau a lua marca de unde este acum este după părerea mea o greşeală capitală. Nu ştiu dacă o să rezonez cu dumneavoastră la a prelungi termenul de patru ani. La ce rezonez este să înlăturăm acea cerinţă de performanţă care nu a fost îndeplinită, în aşa fel încât, la anul, această echipă, bine condusă, cu sprijinul suporterilor şi al tuturor factorilor care au dreptul să se implice acolo, să ajungă în Liga 1", a declarat consilierul PSD.

 

Vezi în materialul video de mai jos dezbaterile pe această temă: