VIDEO| Bogdan Toader, președintele CJ Prahova, dă cărțile pe față! Cine se face vinovat de aglomerația de la Spitalul Judeţean și ce soluții a găsit

VIDEO| Bogdan Toader, președintele CJ Prahova, dă cărțile pe față! Cine se face vinovat de aglomerația de la Spitalul Judeţean și ce soluții a găsit

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, faptul că unitatea medicală a fost dotat  cu un nou aparat PCR-RT, care are capacitatea de a efectua  patru probe/oră.

Totodată, Toader a punctat faptul achiziția  a fost făcută cu fonduri de la CJ în contextul în care, în ultima vreme, numărul cazurilor înregistrate în județ a crescut semnificativ, iar timpul de așteptare pentru primirea rezultatului s-a majorat, fapt care a condus la aglomerarea izolatorului de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Astfel, odată cu sosire noului aparat PCR-RT, va crește semnificativ capacitatea de testare, iar cetățenii care sunt suspecți ca fiind infectați cu coronavirus,  nu vor mai aștepta ore în șir rezultat testului pe holurile spitalului.

 

Bogdan Toader nu a ratat ocazia de a da o replica conducerii DSP Prahova, care în urmă cu o zi a anunțat că a identificat soluții "pe termen scurt şi mediu",  pentru rezolvarea problemelor de la UPU.

Ba mai mult, preşedintele Consiliului Judeţean a reclamat că problemele de la cel mai mare spital din Prahova, inclusiv aglomeraţia de la Unitatea de Primiri Urgenţe, au loc tocmai din cauza DSP-ului.

 Acesta a criticat desele schimbări de conducere de la această instituţie şi faptul că după mai multe luni de pandemie încă n-au fost identificate soluţiile necesare.

 

„Am evitat în ultima perioadă să vorbesc despre problemele de la nivelul Spitalului Județean de Urgență pentru că am considerat că trebuie să lăsăm autoritățile cu atribuții în acest sens să rezolve problemele. Ieri, în schimb, am văzut comunicatul de presă din partea Direcției de Sănătate Publică Prahova, și am spus că așa ceva nu este posibil. Având în vedere că, încă din luna iulie, noi am trimis foarte multe adrese, și vi le pot pune la dispoziție aceste adrese, cu privire la situația de la UPU,  împreună cu managerul, împreună cu directorul medical, am încercat să găsim soluții și am cerut sprijinul pentru a degreva UPU. Toată lumea înțelege că UPU trebuie să rezolve și alte probleme, nu doar Covid. Ieri am citit în comunicatul de presă de la DSP Prahova faptul că ei au găsit soluții. Trebuie să înțelegem foarte clar că managerul, conducerea spitalului au solicitat fonduri de la Consiliul Județean încă de acum o lună, și au fost aprobate, pentru achiziționarea unui PCR rapid, care efectuează patru teste /oră pentru UPU și o linie completă, de 560.000 de lei, pentru spital, astfel încât cetățenii să nu mai aștepte atât de multe ore la UPU rezultatul, să nu mai avem nevoie de isolator. ”, a susținut Bogdan Toader, președintele CJ Prahova.

 

Referitor la aglomeraţia din UPU, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a sugerat ca suspecţii să fie ţinuţi la o unitate-suport până le sosesc rezultatele testelor.

 "Din punctul meu de vedere, oamenii nu trebuie să ajungă la izolator. Trebuie să vină, să li se recolteze proba, să meargă către laborator, iar în acel timp aceşti oameni trebuie conduşi cu salvarea, care nu cred că este o mare corvoadă, către un spital suport. Că apoi trebuie readuşi la spital este logic, pentru că trebuie să li se facă anumite investigaţii, iar apoi să fie conduşi către alt spital dacă îşi doresc. Dacă nu au simptome şi declară că doresc pot fi conduşi către locuinţa proprie. Avem capacitate pentru până la 20 de persoane, dar au fost şi 70, a fost supraaglomerare, au fost condiţii improprii, recunoaştem că au fost, dar nu am fost sprijiniţi", a mai declarat Bogdan Toader.

  

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a a vorbit și despre problemele de la unitatea ATI mobilă de la SJU Ploiești.