VIDEO| Încă 8 autobuze noi au ajuns Ploiești.Din cauza problemelor financiare, Primăria a apelat la creditul EximBank

VIDEO| Încă 8 autobuze noi au ajuns Ploiești.Din cauza problemelor financiare, Primăria a apelat la creditul EximBank

Cele 8 autobuze noi vor fi introduse pe toate traseele, în funcție de necesități, a spus primarul Ploieștiului, Adrian Dobre. Cum primăria trece printr-o adevărată criză financiară, autobuzele au fost plătite din creditul EximBank. 

“Având în vedere contractul încheiat de municipalitate cu firma BMC TRUCK&BUS dorim să prevedem în bugetul municipiului, de anul viitor, sumele necesare pentru achiziționarea a încă 12 astfel de autobuze noi. Așa cum am declarat de fiecare dată, vreau ca ploieștenii să beneficieze de un transport public modern, urmărind în acest sens și o înnoire susținută și constantă a parcului auto al societății ploieștene, care deservește transportul public local.

Achiziția acestor autobuze face parte din strategia locală, ce are ca obiectiv principal reducerea poluării în Ploiești și susținerea unei  mobilității urbane durabile.

Să nu uităm că avem în derulare și parteneriatul cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice,  în contextul căruia Municipiul Ploiești va beneficia de alte mijloace de transport urban de călători moderne, respectiv  9 autobuze, 20 de tramvaie și 20 de troleibuze”, a mai declarat primarul Ploieștiului, potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Ploiești”, a susținut primarul Adrian Dobre.

Prețul unui autobuz este de aproximativ 200.000 euro.