Viceprimarul Cristian Ganea: PSD a inițiat un proiect HCL prin care să diminuăm impozitul pe clădiri pentru cei din HoReCa

Viceprimarul Cristian Ganea: PSD a inițiat un proiect HCL  prin care să diminuăm impozitul pe clădiri pentru cei din HoReCa

Viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă faptul  că PSD a inițiat un proiect de hotărâre prin care administratorii hotelurilor și restaurantelor din oraș să beneficieze de diminuarea impozitului pe clădiri. 

Industria HoReCa a fost grav afectată de restricțiile impuse în urma pandemiei. În Ploiești, impozitele pe clădiri pentru restaurante și hoteluri ar putea fi diminuate.

PSD a anunțat inițierea unei hotărâri prin care impozitul pe clădiri să fie diminuat cu valoarea aferentă lunilor în care sunt valabile starea de urgență și starea de alertă.

 

“Am inițiat un proiect, pentru ședința de luni a Consiliului Local, prin care să diminuăm impozitul pe clădiri pentru cei din HoReCa. Acest domeniu a fost graf afectat, au suferit pierederi mari și ne-am propus să-i ajutăm prin această măsură”, a explicat viceprimarul Cristian Ganea.

Ganea a anunțat și aprobarea achiziției de microstații de monitorizare a calității aerului în Ploiești.

Scopul acestora este efectuarea de teste care să fie folosite ca probe pentru depistarea poluatorilor.

“Am aprobat achiziționarea acestor microstații. Căutăm o modalitate ca testele să fie considerate probe la reclamațiile pe care le fac cetățenii privind poluarea”, a spus viceprimarul Ploieștiului.