PNL Prahova

Transport GRATUIT pentru elevii navetişti din Prahova. Iulian Dumitrescu: S-a rezolvat, de la 1 noiembrie se vor elibera abonamentele

Transport GRATUIT pentru elevii navetişti din Prahova. Iulian Dumitrescu: S-a rezolvat, de la 1 noiembrie se vor elibera abonamentele

Președintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat faptul că executivul județean a alocat fondurile necesare şi a deblocat situaţia privind gratuitatea transportului  elevilor. Asta după ce apăruseră reclamaţii că mai multe firme care fac curse de călători între localităţile judeţului refuzaseră să elibereze abonamente.

Legat de refuzul operatorilor de transport, liderul executivului județean a precizat că  venea din teama că nu-şi vor recupera banii de la bugetul judeţului. De altfel, Dumitrescu a anticipat că nu vor mai exisa blocaje, odată cu această alocare de fonduri care va acoperi cheltuielile cu abonamentele elevilor până la finele anului.

 "S-a rezolvat, de la 1 noiembrie se vor elibera abonamentele. Firmele doreau să existe o sumă alocată, când au fost discuţiile cu reprezentanţii operatorilor ei s-au plâns că nu erau bani prevăzuţi în buget. Noi am prevăzut bani în buget. E vorba de 70.000 de lei pe lună, o sumă care nu era greu de acoperit de Consiliul Judeţean. Noi decontăm jumătate şi cei de la Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar, cealaltă jumătate. Firmele au fost informate că în rectificarea bugetară au fost prinşi banii pentru abonamente, nu văd ce motiv ar mai putea avea acum o firmă să nu elibereze abonamentul, din moment ce ştie că îşi va primi banii. Ei nu voiau să elibereze pentru că presupuneau că nu vor primi banii. Noi am plătit acum şi pe octombrie şi pe septembrie", a declarat Iulian Dumitrescu, după şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Prahova.