Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova

SURSE| Primarul Dobre și consilierul Popa, inițiatorii scandalului monstru pe tema achizitionarii bazei sportive Teleajen

SURSE| Primarul Dobre și consilierul Popa, inițiatorii scandalului monstru pe tema achizitionarii bazei sportive Teleajen

Scandal monstru în ședința extraordinară a Consiliului Local de vineri pe tema achiziționării unei baze sportive deținută de Lukoil.

Este a treia oară când acest proiect, susținut de către consilierii PSD, se află pe ordinea de zi, fiind respins de fiecare dată de către aleșii locali liberali. Cu toate că social-democrații au prezentat ca argumente atât faptul că sportivii din cadrul CSM Ploiești nu au unde să se antreneze, cât și faptul că baza sportivă poate face parte din proiectul privitor la înființarea unui liceu cu profil sportiv, acesta a fost respins de liberali.

Printre argumentele consilierilor PNL, dar și ale primarului Dobre, se numără aspecte referitore la zonă, baza sportivă aflându-se în zona industrială, cât și faptul că ar fi fost necesată o nouă negociere în ceea ce privește preluarea acelei baze sportive.

Iar din acest punct a ieșit la iveală harababura creată în jurul PNL Ploiești.

Consilierul local, Gheorghe Sârbu, și-a exprimat acordul referitor la proiect, sub condiția de a se mai desfășura negocieri între societatea petrolieră și municipalitate, referitoare la prețul de achiziție al bazei sportive. Concret, Sârbu a dorit ca municipalitatea să încerce să achiziționeze baza sportivă prin donație, iar nu contra sumei de 150.000 euro.

De cealaltă parte, primarul Adrian Dobre, alături de consilieri locali precum Valentin Marcu și Gheorghe Popa, a susținut varianta că zona nu este adecvată activităților sportive, cu toate că acolo au jucat echipe precum Petrolul Teleajen.

 De altfel, punctul de vedere al acestora a fost desființat atât de consilierul local George Botez, cât și de președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader. „Dacă ar fi să vorbim despre poluare, ar trebui să știți că zona respectivă este mai puțin poluată decât zona în care se află stadionul Ilie Oană, acolo unde se desfășoară competiții la nivel internațional. După cum știți, factorii poluanți sunt purtați de vânt, iar zona cea mai afectată este la aproximativ un km, dar din ce văd, dacă ar fi gratis, nu ar mai fi poluată.”, a susținut consilierul local, George Botez.

Potrivit surselor deprahova.ro, de haosul creat în rândul consilierilor liberali se fac vinovați primarul Adrian Dobre și consilierul local Gheorghe Popa. Se pare că aceștia iau decizii în spatele ușilor închise, fără ca alți consilieri PNL să aibă cunoștință de ele. Lucrul acesta s-a dovedit în momentul în care Gheorghe Popa a fost inițiatorul deciziei ca liberalii să părăsescă sala, ca urmare a faptului că dezbaterile se lungesc, iar propunerea sa de prorogare a proiectului nu a fost supusă la vot. Neexistând o comunicare între aceștia, s-a văzut clar că exista o nedumerire în privirile lor în momentul în care au fost invitați să părăsească sala.

Astfel, consilierul local Zoia Staicu, în haosul respectiv, a rămas în sală, iar în momentul în care s-a supus la vot prorogarea propusă de colegul său, Gheorghe Popa, acesta a votat pentru.

Propunerea liberalului nu a trecut la vot, însă proiectul nu a mai fost supus dezbaterii din lipsă de cvorum.

Potrivit acelorași surse, se pare că, în cazul în care ar exista anumite negocieri, cei de la Lukoil ar fi de acord cu încredințarea bazei sportive cu titlu gratuit.

Supărați pe faptul că acest proiect necesar nu a trecut la vot, social-democrații, prin vocea lui George Botez și a viceprimarului Cristian Ganea, au susținut că speră ca gestul liberalilor să nu fie o formă de răzbunare și să nu li se forțeze mâna pentru a vota proiectele controversate în ceea ce privește construirea a două grădinițe. (Vom reveni cu amănunte cu privire la acest subiect)

Rămâne de văzut dacă proiectul privind achiziționarea bazei sportive va reintra pe ordinea de zi și dacă se va accepta ca între municipalitate și Lukoil să existe  o ultimă rundă de negocieri.