SGU Ploiești, motiv de dispută între primarul Dobre și viceprimarul Ganea

SGU Ploiești, motiv de dispută între primarul Dobre și viceprimarul Ganea

Marcajele rutiere efectuate de SGU Ploieşti pe Bulevardul Independenţei au stârnit reacţii contrariate atât printre conducătorii auto, cât și în rândul administrației publice locale. Aceștia au observat că liniile care ar trebui să separe benzile de circulaţie au ieşit ca pişatul boului şi că, din loc în loc  sunt nişte devieri uriaşe de la linia dreaptă.

Nemulţumit de imaginea generală, primarul a transmis un mesaj dur pe Facebook, în care a anunţat că nu va permite decontarea de la bugetul local a acestor lucrări şi a cerut măsuri imediate din partea CA-ului de la SGU Ploieşti.

"Solicit convocarea de urgență a Consiliului de administrație al SGU, pentru a-l demite pe directorul societății. Nu pot să admit asemenea situații ca cea de pe Bulevardul Independenței. Cer SGU-ului să șteargă marcajele prost efectuate, pe propria cheltuială, pentru că eu nu voi accepta niciodată plata acestei bătăi de joc", a transmis primarul pe Facebook.

Adrian Dobre a încheiat cu un mesaj adresat viceprimarului Cristian Ganea, cel care are în atribuţii supravegherea activităţii de la SGU, dar şi de la Direcţia Tehnic-Investiţii: "Iar domnului Ganea îi sugerez să inițieze o hotărâre de Consiliu Local prin care să rezilieze contractul cu SGU pentru marcaje".

În apărarea conducerii SGU Ploieşti, societate deţinută integral de municipalitate, a intervenit viceprimarul Cristian Ganea, care i-a reproşat lui Adrian Dobre că nu a ajutat niciodată sociatetea şi că actuala conducere a făcut minuni pentru redresarea situaţiei financiare.

Ganea a comentat ironic şi solicitarea primarului Dobre pentru o hotărâre de Consiliu Local prin care SGU să nu se mai ocupe de marcaje rutiere.

"Aloooo!!! Dle Dobre, credeam că în 4 ani ați învățat că primarul decide, nu sugerează. Deci dacă doriți un anumit proiect de hotărâre de Consiliu Local îl puteți iniția singur! Criticați permanent SGU Ploiești, uitând că niciodată nu le-ați asigurat un buget suficient, conducerea societății fiind nevoită să inventeze permanent tertipuri pentru a se redresa financiar. Și, chiar fără sprijinul dvs au reușit! Au reușit să facă dintr-o firmă falimentară, o societate comercială care poate asigura la timp salariile angajaților", a afirmat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti.

"Sau fugiți din nou de răspundere așa cum ați făcut în aceste zile cu dispoziția privind viza CFP? În loc să conduceți Primăria de pe Facebook, poate ar fi trebuit să vă îngrijiți ca plățile municipalității să poată fi făcute legal și la timp. Spre exemplu, aveți idee dacă ieri a putut fi plătită vreo factură? Probabil că v-au informat consilierii dvs personali că nici o persoană din Primărie nu mai are drept de viză CFP de pe data de 17 ianuarie. În rest.... cine are urechi de auzit să audă!", i-a mai transmis acesta primarului Dobre.