Serviciul de termoficare al Ploieștiului va fi dat în administrare către un nou ADI

Serviciul de termoficare al Ploieștiului va fi dat în administrare către un nou ADI

Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Ploieşti pregătesc documentația necesară pentru constituirea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară în domeniul termoficării. Decizia înființării unui nou ADI vine în contextul în care cele două instituții publice vor demara proiecte de modernizare a sistemului.

Noul ADI va gestiona, în numele celor două instituţii publice, viitorul contract de delegare a serviciului de alimentare cu energie termică a municipiului Ploieşti. Totodată, această structură ar urma să se ocupe şi de viitoarele proiecte de modernizare a sistemului, în condiţiile în care un proiect a fost deja depus de Consiliul Județean Prahova pentru atragerea unei finanţări europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

"În următoarea şedinţă intenţionăm să demarăm procedura de înfiinţare a asociaţiei de dezvoltare intercomunitară, în vederea începerii procedurilor de implementare a proiectului pe termie. ADI se va ocupa şi de proiectul european. Această asociaţie va fi compusă din Consiliul Judeţean şi Primăria Ploieşti, nu avem semnale că ar putea fi şi alte unităţi administrativ-teritoriale interesate", ne-a declarat Dumitru Tudone, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

 De altfel, vicepreşedintele CJ a mai precizat că rămâne de actualitate şi discuţia privind înființarea unui ADI în domeniul transportului public de călători în zonă metropolitană a Ploieştiului.

Totuși, acest lucru va fi luat în discuția doar în momentul în care apar oportunităţi clare pentru obţinerea unor finanţări externe nerambursabile dedicate achiziţiei de mijloace de transport în comun.