Scandal între USR și primarul din Târgșoru Vechi! Scenariu demn de Las Fierbinți

Scandal între USR și primarul din Târgșoru Vechi! Scenariu demn de Las Fierbinți

Procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică vizând deszăpezirea au ridicat și anul acesta probleme. 

În comuna prahoveană Târgşoru Vechi, cei de la USR acuză conducerea primăriei  că ar fi semnat un contract pentru împrăştiere de material antiderapant pe străzi cu o firmă care are ca principal obiect de activitate vânzarea de produse alimentare, băuturi și tutun şi figurează cu doar trei angajaţi.

Astfel, reclamanții susțin că societatea respectivă, care gestionează și un bar în micuța localitate de la marginea Ploieștiului, ar fi primit un contract de deszăpezire în valoare de 20.000 lei prin încredințare directă.

Conflictele de interese și rudeniile și-au făcut rapid apariția. Astfel, membri USR au făcut cunoscute relațiile care există în mica comunitate, susținând că unicul acționar este Barbu George Mădălin, însă, patronul societății ar fi preluat firma în urmă cu doi ani, de la Ioana Drăgan, nimeni alta decât fiica primarului PNL al comunei Tîrgșoru Vechi, Nicolae Drăgan.

”Primăria Tîrgșoru Vechi a dat, în 2018, contractul de împrăștiere a materialului antiderapant unui celebru bar din Strejnicu!

Dekosar Impex SRL este firma care a primit contractul în valoare de 20.000 lei prin atribuire directă, adică fără licitație. Acest lucru a fost verificat de membrii filialei USR Tîrgșoru Vechi în SEAP. Și dacă numele societății vă sună cunoscut este pentru că principalul obiect de activitate este vânzarea de produse alimentare, băuturi și tutun. Adică, mai direct, este un bar. Sediul social al societății este pe strada Iliești nr. 48, din Strejnicu. Aceeași firmă cu doar 3 angajați deține, atenție!, și un magazin de materiale de construcții de pe Strada Crângului, din Strejnicu.

Unicul acționar este Barbu George Mădălin. Însă, acesta a preluat firma în urmă cu doi ani, de la Ioana Drăgan, nimeni alta decât fiica primarului PNL al comunei Tîrgșoru Vechi, Nicolae Drăgan.

Așadar, mergând pe firul invers, edilul a făcut cadou un contract de 20.000 lei fostei firme a fiicei sale cu care, desigur, nu mai are nicio legătură.

Suntem curioși ce alte contracte suspecte a mai semnat primarul din Tîrgșoru Vechi, cu complicitatea actualului Consiliu Local”, se arată scris pe pagina de Facebook a USR Tîrgșoru Vechi.

În replică, primarul Nicolae Drăgan spune că procedura de selecţie a fost transparentă, sumele cheltuite sunt  foarte mici şi firma a fost aleasă pentru că, fiind din zonă, putea interveni  rapid.

” Nu este nimic adevărat. Nu este vorba despre o societate cu un bar, este vorba de o societate care are și un depozit de materiale de construcții. Are o mașină care împrăștie material antiderapant. Nu are treabă cu mine asociatul unic, societatea a fost selectată de pe SEAP. Este vorba despre un contract cadru, care se desfășoară pe mai mulți ani. Vă dau un exemplu, astă iarnă s-a decontat decât 3000 lei, din care cred că 2500 lei a fost motorina. Atât a muncit. La mine, la Primărie, și utilajele de deszăpezire și cele de împrăștiere material antiderapant  sunt plătite în funcție de orele efectiv lucrate, nu să stea pe dreapta și să primească bani.  Cei de la USR sunt liberi să zică orice. I-am invitat la Primărie ca să le pun în față toată documentația. A fost  vorba despre o selecție de pe SEAP, cu prețul cel mai scăzut. Am ţinut cont ca și deszăpezirea să se desfășoare cu oameni din comuna mea. Dacă m-aș duce să închiriez un utilaj de la Baia Mare, până vine de acolo, la mine ajunge peste două zile. Așa, la trei noaptea am sunat, băieții s-au urcat în utilaje și au început să lucreze.  Ca să le fac pe plac, o să transmit o adresă la firma respectivă ca să reziliez contractual și să iau pe altcineva. O să iau tot pe cineva de la noi din comună ca să fie noaptea la orice oră disponibil”, ne-a declarat primarul comunei Tîrgșoru Vechi, Nicolae Drăgan.