Rosal a câştigat procesul cu UAP. Asociaţiile de proprietari trebuie să scoată singure gunoaiele din camerele de precolectare

Rosal a câştigat procesul cu UAP. Asociaţiile de proprietari trebuie să scoată singure gunoaiele din camerele de precolectare

Rosal, operatorul care ridică deşeurile din Ploieşti şi alte câteva zeci de localităţi din Prahova a transmis o notificare către asociaţiile de proprietari de la blocurile turn, anunţând că de luna viitoare nu va mai încărca gunoaiele din camerele de precolectare. Cu alte cuvinte, va fi obligaţia asociaţiilor să pună deşeurile în pubele, să scoată pubelele la limita de proprietate în ziua de ridicare şi să le bage înapoi la final. UAP, în schimb, contestă sentinţa, anunţând că a găsit un temei pentru a depune recurs.

Asociaţiile de proprietari din Ploieşti au primit notificări din partea Rosal, care invocă un articol din contractul de salubritate, legislaţia în domeniu şi cele două sentinţe, date de Judecătorie şi Tribunal, ultima executorie, în litigiul care fusese intentat de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari. Practic, în urma sentinţei date de Tribunalul Prahova, se revine la situaţia de acum câţiva ani, când operatorul argumenta că nu e obligat prin contract sau prin lege să ia gunoaiele din spaţiile speciale de la parterul blocurilor turn. La acel moment, UAP a contestat în instanţă, a obţinut o ordonanţă preşedinţială favorabilă, prin care Rosal a fost obligată să scoată în continuarea gunoaiele din camerele de precolectare până la soluţionarea cauzei, însă în cele din urmă sentinţa i-a dat câştig de cauză operatorului de salubritate.

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul propriu, Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova anunţă că a cerut revizuirea sentinţei, reclamând că judecătorul nu a ţinut cont de toate înscrisurile depuse de UAP. Contactat telefonic, preşedintele UAP Prahova, Eugen Cristescu, a declarat pentru "Telegrama" că a găsit un temei pentru depunerea unei recurs la sentinţa Tribunalului Prahova. "O să depunem contestaţii pentru fiecare asociaţie în parte, pentru că, în primă fază, procesul a fost între Uniune şi Rosal. Avem trei asociaţii până acum, alte patru sau cinci pregătesc documentaţia, o să mai vină cu siguranţă multe alte asociaţii de proprietari. Din calculele noastre, sunt circa 180 care au camere de precolectare", ne-a declarat preşedintele UAP Prahova.

sursa:   Telegrama.ro