Pro România Prahova cere dezbatere pe tema termoficării Ploieştiului! Nu va participa la şedinţa comună de astăzi

Pro România Prahova cere dezbatere pe tema termoficării Ploieştiului! Nu va participa la şedinţa comună de astăzi

Consilierii Pro România Prahova au anunţat că nu vor participa la şedinţa comună a Consiliului Judeţean Prahova şi Consiliului Local Ploieşti programată marţi după-amiază pe tema licitaţiei pentru termoficarea Ploieştiului, argumentând că documentaţia aferentă acestei proceduri a fost publicată abia acum câteva ore, ceea ce a făcut imposibilă parcurgerea ei. "Nu este posibil și normal să parcurgem o documentație de aproape 500 de pagini într-un termen atât de scurt", argumentează reprezentanţii formaţiunii, care cer o dezbatere publică înainte să existe un vot în Consiliu.

Într-un comunicat transmis marţi, înainte de şedinţa comună a celor două foruri deliberative, reprezentanţii Pro România Prahova au solicitat organizarea unei dezbateri publice pe această temă, argumentând că subiectul legat de alimentarea cu apă caldă şi agent termic a Ploieştiului pentru următorii 15 ani nu poate fi tratat de pe o zi pe alta. Consilierii formaţiunii anunţă că nu vor lua parte la şedinţa comună şi fac apel la ceilalţi consilieri să amâne votul, astfel încât să existe mai mult timp pentru studierea cu atenţie a documentaţiei propuse. Apelul vine într-un moment în care autorităţile lucrează contra-timp, în contextul în care actualul contract pentru termoficare expiră peste aproximativ cinci luni şi numeni nu poate să anticipeze cât ar urma să dureze o viitoare licitaţie.

"Consilierii locali și județeni PRO România nu vor participa la ședința comună a Consiliului Județean Prahova și a Consiliului Local Ploiești, convocată în data de 6 decembrie ora 19:00 pentru astăzi, 7 decembrie ora 15:00. În această ședință, sunt supuse aprobării proiecte de hotărâre de importanță maximă ale Municipiului Ploiești și Județului Prahova, ce au la bază o documentație complexă în ceea ce privește viitorul sistem de termoficare al Municipiului Ploiești, delegarea serviciului public de alimentare cu energie termică produsă în mod centralizat în sistem producție -transport -distribuție pentru o perioadă de 15 ani. Considerăm că nu este posibil și normal să parcurgem o documentație de aproape 500 de pagini într-un termen atât de scurt și mai mult, credem ca o dezbatere publică pe acest subiect este obligatorie", se arată în mesajul transmis de Pro România Prahova.

"De altfel, consilierii județeni PRO România au făcut interpelări scrise și verbale de-a lungul timpului cu privire la acest subiect. Totodată, cerem atât președintelui Consiliului Județean Prahova, cât și Primarului Municipiului Ploiești să informeze opinia publică cu privire la motivele rezilierii contractului cu actualul operator și costurile reale ale acestei rezilierii", se mai arată în comunicatul transmis marţi de reprezentanţii formaţiunii.