PNL Prahova

Primarul Volosevici a demarat programul ”Curățenie Generală”! Vezi când se intervine în cartierul tău

Primarul Volosevici a demarat programul ”Curățenie Generală”! Vezi când se intervine în cartierul tău

Primarul Municipiului Ploiești,  Andrei  Volosevici, a dispus demararea unui amplu program de curățenie și igienizare generală a orașului.

În perioada următoare, operatorul de salubritate, S.C. Rosal Grup S.A.,  împreună cu S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. vor derula, zilnic, în cartiere, activități de curățenie și igienizare, respectiv:

  • Măturarea străzilor, aleilor și parcărilor;
  • Curățarea și spălarea mecanizată a arterelor de circulație rutieră și a stațiilor operatorului de transport public urban;
  • Curățarea manuală a rigolelor;
  • Lucrări de mentenanță a spațiilor verzi;
  • Colectare deșeuri.

 

Acțiunile respective vor fi coordonate de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești.

 

Programul “Curățenie generală” a demarat deja în cartierul Nord, urmând ca, până în data de 3 noiembrie 2020, să se deruleze și în zonele Cina, Gheorghe Doja, Castor – Polux, Republicii (până la str. Constantin Brezeanu), Transilvaniei – Poștei, Bereasca.

În perioada 04 -10 noiembrie 2020, vor intra în curățenie generală zonele Bulevardul Republicii - str. Zidari, Malu Roșu, Ienăchiță Văcărescu, urmate în perioada 11-17 noiembrie 2020 de cartierele Peneș Curcanul, Vest I și Vest II.

În săptămâna 18 – 23 noiembrie a.c., activitățile de curățenie și igienizare vor continua în cartierele 9 Mai, Eroilor, zona Popa Farcaș și cartier Mihai Eminescu, urmând ca, în intervalul de timp 24 -27 noiembrie 2020, programul amintit să se desfășoare în cartierele Mihai Bravu, Democrației, Bariera București, Petrolului, zona Lupeni – Buna Vestire.

Precizăm în acest context că, lucrările de mentenanță a spațiilor verzi din municipiul Ploiești vor consta în degajarea terenului de frunze, crengi și corpuri străine, greblat și săpat manual, golirea coșurilor de gunoi, aferente zonelor de agrement și locurilor de joacă.

De asemenea, se va asigura încărcarea și transportul deșeurilor vegetale și a celor rezultate din curățenia stradală, precum și a deșeurilor abandonate pe domeniul public al municipiului Ploiești.

Reprezentanții Poliției Locale Ploiești vor veni în sprijinul acestor acțiuni de curățenie și igienizare generală a orașului prin identificarea și sancționarea persoanelor care sunt depistate că depozitează și abandonează deșeuri pe domeniul public.

Angajații operatorul de salubritate vor acționa, în cadrul Programului “Curățenie generală”, în ture, de luni până duminică. Se vor folosi și utilaje de specialitate, respectiv: buldoexcavator, autocamioane de capacitate medie și mare, precum și autovehicule pentru curățat mecanizat și spălare cu detergent a carosabilului. 

Reprezentanții S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. vor asigura în toată această perioadă  servicii de specialitate și vor sprijini acțiunile cu tractoare și autocamionete.  Totodată, s-a decis ca lucrătorii sociali, beneficiari ai ajutorului de profil, aflați în evidența Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, să fie incluși în aceste acțiuni de curățenie.  

La finalizarea programului respectiv în cartiere, operatorii vor desemna personalul necesar pentru menținerea curățeniei.

În vederea susținerii  acestui amplu program s-a hotărât și demararea activității de montare a coșurilor stradale, cu prioritate pe arterele principale și zonele intens circulate din municipiul Ploiești.