Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a demisionat din ADI Deşeuri Prahova

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a demisionat din ADI Deşeuri Prahova

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a demisiomnat din calitatea de membru al Consiliului director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor - Prahova”, după o nouă înrăutăţire a situaţiei colectării deşeurilor. Primarul a sesizat Poliţia şi Garda de Mediu cu privire la deşeuri răspândite în mod intenţionat în zona centrală şi, totodată, solicită regândirea rolului pe care municipiul îl are în ADI Deşeuri, cu posibilitatea de a părăsi complet asociaţia.

Primăria anunţă, într-un comunicat de presă, că Andrei Volosevici a sesizat marţi Poliția Municipiului Ploiești și a solicitat să se verifice evenimentele din noaptea de 26-27 aprilie, când pe raza municipiului, în special în zona centrală, au avut loc "acțiuni organizate" de împrăștiere a gunoiului pe domeniul public. Adrese similare cu privire la problema deșeurilor, situație gestionată de A.D.I. Deșeuri Prahova, au fost transmise și în atenția Agenției pentru Protecția Mediului Prahova și Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Prahova.

“Modul în care sunt gestionate deșeurile, la nivelul municipiului Ploiești, nu mai poate continua așa. Iau în calcul inclusiv propunerea, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Ploiești, de organizare în orașul nostru a unui referendum pentru ieșirea din A.D.I. Deșeuri Prahova. În cadrul acestei structuri județene, Municipiul Ploiești are un singur vot din 36 valide și, astfel, nu putem schimba nici o decizie care se ia cu privire la managementul deșeurilor în orașul nostru. Ieșirea municipiului nostru din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor - Prahova» este o decizie care trebuie analizată în principal din perspectiva ploieștenilor al căror confort urban este afectat", a declarat Andrei Volosevici.

"Trebuie să vedem cum gestionăm această problemă, în contextul pandemic actual. Trebuie să stabilim o strategie în vederea soluționării acestei situații și să analizăm și cum putem acoperi complicațiile financiare cu care ne vom confrunta în momentul în care vom decide să ne retragem din A.D.I. Deșeuri Prahova. Nu vreau să fac spectacol, dar serviciile de salubritate trebuie reglementate și, de asemenea, rolul și votul Ploieștiului în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor - Prahova» trebuie rediscutat, prin statut, în contextul în care, la nivel de analiză, 40% din gunoiul din Prahova este ridicat din Ploiești, iar problemele cele mai mari de colectare a deșeurilor sunt legate de municipiul Ploiești. Am dialogat pe această temă, în repetate rânduri, cu toți factorii locali și județeni implicați. Aștept cu interes să văd o strategie pe care A.D.I. Deșeuri Prahova să o pună în practică și care să implice măsuri rapide și concrete, în beneficiul cetățenilor, prin remedierea problemelor actuale cu care ne confruntăm la nivelul platformele gospodărești pentru deșeuri menajere și ale modulelor destinate colectării selective de deșeuri, situații care sunt gestionate, exclusiv, de A.D.I. Deșeuri Prahova” a conchis primarul Andrei Volosevici.