Primarul Adrian Dobre: Odată cu solicitarea mutării CET Brazi la Primăria Ploieşti, președintele Bogdan Toader trebuia să-şi dea şi demisia

Primarul Adrian Dobre:  Odată cu solicitarea mutării CET Brazi la Primăria Ploieşti, președintele Bogdan Toader trebuia să-şi dea şi demisia

Anunțul președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, privind transferul proprietăţii CET Brazi de la Consiliul Județean la Consiliul Local a prins formă legislativă printr-un proiect HCL inițiat de consilierii PSD-ALDE, proiect care va fi dezbătut în ședința extraordinară de sâmbătă a legislativului ploieștean.

Astfel, în contextul ultimelor evenimente și a dezbaterilor de mâine, primarul Adrian Dobre a lansat un atac dur atât la adresa președintelui Bogdan Toader, cât și a consilierilor PSD-ALDE.  Edilul șef a susținut într-un anunț postat pe pagina personală de Facebook faptul că acceptă transferul cu două condiții:

”1. Să fie respectată legalitatea. Terenul pe care se află CET Brazi să fie liber de sarcini. Şi înţeleg că nu e, există multiple litigii şi sechestre.
2. CJ Prahova să-şi îndeplinească obligaţiile legale şi să dea Primăriei cele 6 milioane de euro, pe care a recunoscut că trebuia să le investească acolo. Aceşti bani au fost prinşi în Bugetul CJ Prahova din 2018, dar Toader nu i-a mai cheltuit, fiind ocupat să administreze grădina zoologică a PSD”.

Totodată, primarul Ploieștiului l-a criticat dur pe președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, liderul administrației publice ploieștene susținând că    ”Această solicitare este o recunoaştere a incompetenţei manageriale a preşedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader. Pălăria îi este prea mare şi i-a cam căzut pe ochi.”  și că liderul CJ ar trebui să demisioneze.

Iată postarea integrală a primarului Adrian Dobre:

Am semnat convocarea şedinţei extraordinare solicitate de consilierii PSD – ALDE privind transferul proprietății CET Brazi de la Consiliul Judeţean la Consiliul Local.
Această solicitare este o recunoaştere a incompetenţei manageriale a preşedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader. Pălăria îi este prea mare şi i-a cam căzut pe ochi.
Din punctul meu de vedere, odată cu solicitarea mutării CET Brazi la Primăria Ploieşti, Președintele Consiliului Județean trebuia să-şi dea şi demisia. Mă cheamă, practic, pe mine să sting incendiul pe care l-a aprins el.
Accept transferul CET cu două condiţii:
1. Să fie respectată legalitatea. Terenul pe care se află CET Brazi să fie liber de sarcini. Şi înţeleg că nu e, există multiple litigii şi sechestre.
2. CJ Prahova să-şi îndeplinească obligaţiile legale şi să dea Primăriei cele 6 milioane de euro, pe care a recunoscut că trebuia să le investească acolo. Aceşti bani au fost prinşi în Bugetul CJ Prahova din 2018, dar Toader nu i-a mai cheltuit, fiind ocupat să administreze grădina zoologică a PSD.
Ploieştenii trebuie să ştie că CET Brazi, pe care majoritatea PSD – ALDE vrea să o transfere de la județ la municipiu, este o gaură neagră din punct de vedere financiar. A ajuns aşa din cauza faptului că CJ nu a făcut investiţiile la care a fost obligată.
Eu accept să preiau CET Brazi (după ce se lămureşte problema juridică a terenurilor) şi să-i redau utilitatea şi eficienţa de altă dată. Doar aşa vom ajunge, ca oraș, să ne modernizăm sistemul de producție și distribuție de energie termică, iar ploieștenii să plătească un preț corect.
Iar domnul Toader să vadă că nu toţi suntem făcuţi din acelaşi aluat al incompetenţei şi lașității.